Sidevisninger i alt

mandag den 9. september 2013

Frem med römertopfen ...Stop Spild af Mad

Det rusker, regner og er helt gråt på Samsø. Hvilken bedre anledning til at støve Römertopfen af og samtidig kombinere det med lidt Stop Spild af Mad-tankegang. En oplagt kombination, fordi næsten alt kan proppes i sådan en lergryde og alligevel komme til at boble af velsmag.

Så mest af alt vil jeg bare minde dig om din Römertopf - fordi den sikkert også gemmer sig bagerst i et skab alt for meget af tiden. Det er dumt - det er fedtfattig mad, det er smagfuldt og nemt at få mange grøntsager proppet i, det er nemt at tilberede og med et minimum af opvask - ren win win!


Jeg spiser meget lidt kød efterhånden, men da jeg tidligt på sommeren købte en sommerbuk, var der et stykke hals i fryseren. Den fik jeg trimmet og skåret til småkød, som først blev godt brunet i en sautepande. Hernæst fandt jeg alle resterne fra de sidste par ugers grøntsagskasser - her er løg, hvidløg, gulerod, forskellige squash, glaskål, peberfrugter, bladselleri .... det var vist det. Alt blev sauteret i samme pande. Kog den af med en sjat rødvin, der ellers heller ikke blev brugt - og så godt med kryddersalt, kværnet peber, laurbær osv.

Og så bare på med låget ... og lade simre et par timer - mindst!


Jeg spiser det som det er og undgår kulhydraterne - men selvfølgelig kan du servere groft brød, ris, kartofler osv til. Sådan en ret er noget af det eneste, der er godt ved den her årstid, synes jeg ... uff, jeg hader at se frem til de næste alt for mange måneders mørke og kulde:-)

Men velbekomme alligevel!

Print denne artikel

10 kommentarer:

 1. Absolut en af mine yndlingsmåder at kokkerere på i efterårs- og vintermånederne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror osse jeg skal til at bruge den meget mere ..:-)Til en lille æbledessert måske?

   Slet
 2. Tak fordi du mindede mig om stegesoen. Helt klart noget positivt ved efterår og vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er lidt hyggeligt ... fint hvis du også finder din frem:-)

   Slet
 3. nu bliver jeg da så ærgerlig over, at jeg har pakket vores stegeso ned i gemmerne. Jeg bliver da vist nødt til at investere i en ny eller hente den jeg har i lagerrummet... for hold fast hvor ser det du har lavet lækkert ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Marian - du må igang med at lede! Og ellers kan man tit købe sådan een til bare 99 kr

   Slet
 4. Enig - ser heller ikke frem til efterårs og vintermånderne.

  Men som vi snakkede om i weekende, så kan vi tilgengæld nyde gode simre gryderetter og mad i römeren

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...