Sidevisninger i alt

lørdag den 7. september 2013

Pærer fra mit eget træ i en tærte:-)

Hvor er det bare helt vildt fantastisk at gå ud i sin egen have og plukke sin mad:-) Som I nok ved, var der næsten ikke noget i haven i mit nye hus, men et fint lille pæretræ med de sprødeste og sødeste pærer er her, og nu er de modne og virkeligt lækre.

Selvfølgelig skal de først og fremmest indtages rå direkte fra træet (sikke en nydelse), men en toplækker pæretærte skal der selvfølgelig også være plads til. I dag har jeg osse vanillesyltet en grydefuld sammen med lidt stjerneanis - gudespise.

A propos gudespise - den her tærte med mandler, marcipan og mine helt egne pærer hører til på favoritlisten nu. Den skal bare prøves - så kast dig ud i det og helst med lokale pærer!


Her er det lille søde træ - ikke med mange pærer heller, men det rækker fint til mig! Og de smager virkelig godt, jeg kender desværre ikke sorten.


Ser den ikke allerede god ud inden den kom i ovnen....


Lille tærte til 4-5 personer

150 gram øko hvedemel - gerne Tipo 00
65 gram flormelis
100 gram øko smør
1 øko æggeblomme

Smuldr smør i mel og flormelis og saml hurtigt med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab mindst ½ time, gerne mere. Rul ud mellem to stk bagepapir og læg i en godt smurt tærteform. Skær kanten lige af med en kniv. Læg evt "bagebønner" på dejen, så kanterne ikke glider ned - eller rul lidt bagepapir og sæt langs kanten. Bages ved 180 gr i ca 12 min. Afkøles.

Fyld
90 gram blødt øko smør
100 gram marcipan - jeg bruger Odense
75 gram sukker
1 øko æg
ca. 40 gram fint blendede mandler med skal (uden hvis du vil have et lysere fyld)
1 tsk mandelessens

4-5 faste men modne pærer, som skrælles, halveres, fjernes kernehus og skæres i "vifte"
Evt lidt mandelflager

Rør smør, marcipan og sukker sammen - tilsæt resten og pisk det godt igennem til en ensartet masse. Fyldes i den afkølede bund. Læg nu pærer i et pænt mønster og drys evt med mandelflager. Bages ved 165 gr i ca 50 min eller til den er lysebrun og dejen sprød i kanten.


I sandhed en lækker sag - server med letpisket kold øko fløde eller syrnet fløde. Og god varm te eller stærkt kaffe selvfølgelig! Velbekomme:-)

PS: Jeg kiggede meget over til den her dame, da jeg gik i gang Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Når jeg ser sådan en lækkerbisken ville jeg ønske, at jeg kunne li tærter. Det er SÅ hyggeligt med egne træer der kan levere varen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville da ønske jeg ikke ku li tærte ha ha:-) Hvordan bærer man sig ad med ikke at ku li tærte? thi hi - SKØNT at se dig her Bettina, jeg savner at følge dine blogs, har åbenbart ikke fået mig rigtigt koblet på din nye, det må jeg lave om på!

   Slet
 2. Tror du ikke, at pærerne er Clara Friis? De er i hvert fald modne netop nu - men måske er der andre sorter, som jeg ikke kender til, der er lige så tidlige ?

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Randi - jo, det tror jeg faktisk godt du kunne have ret i, jeg er ikke den store kender, men alligevel lyder det rigtigt:-) tak for godt bud

   Slet
 3. Hej Marianne
  Jeg gætter også på, at det er Clara Friis pærer.
  Når du nu er flyttet til Samsø, skal du da lave pærekage, det er præstepærer, der bliver brugt til den kage. Jeg kan skaffe dig både opskrift og pærer, hvis du har lyst til at prøve.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - det lyder da oplagt og sjovt. Den udfordring vil jeg da ikke lade gå fra mig - jeg skriver til dig på anden vis:-) jeg tror ikke jeg kender præstepærer...kh Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...