Sidevisninger i alt

søndag den 2. februar 2014

Fasan i druevinsauce

Som I måske har bemærket er her væsentlig mere vildt på menuen efter jeg er flyttet til Samsø. Her kan man bare nemmere få fat på det, og endda til særdeles rimelige priser. Fx koster en fasan typisk 10 kr! Og fasan blir ikke tørt, hvis det behandles nænsomt. Hvis du bor i byen og ikke kan få fat på fasan, så brug bare gode kyllingebryster.

Så i dag får du opskriften på en ret, der sagtens kan bruges til gæster. Igen hurtig og ukompliceret mad, som smager af råvaren!


Fasan til 2 personer - (inspireret af Vildt kogebogen af Trine Krebs)
3-4 fasanbryster
1 spsk øko smør
1 dl hvid portvin
2 dl vildtfond
2 dl øko fløde
300 gram grønne druer - udstenet og halvveret
Brændenældesalt fra Samsø Kaffe
Friskkværnet peber
Æblegastrik fra Samsø Landkøkken - helt uundværlig ingrediens:-)

Brun fasanbrysterne godt i smørret på begge sider og krydr med salt og peber. Tilsæt portvin og lad koge næsten væk. Tilsæt fløde og fond og lad retten simre 10 min. Herefter kommes druerne i og simrer med i 3-4 min.

Servér fx med gode kogte kartofler og som her en sprød simpelt salat på gulerod skåret med kartoffelskræller, dryppet med god rapsolie med citron og drysset med skøn nøddesalt. Til sidst toppet med hakkede salte mandler.


Velbekomme - enjoy your meal:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Jeg tror altså snart, jeg er nødt til at besøge Samsø og købe vildt! Men jeg ved ikke, hvor nemt det er at komme dertil og rundt, når man ikke har bil - men det er jo vildt billigt det vildt der! Hvor køber du det henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helene - jeg synes bestemt du skal komme til Samsø. Og om sommeren er der rigtigt mange der kommer hertil og kun har cykel med eller lejer cykler herovre. Hvis du bor på Sjælland tager du færgen fra Kalundborg og fra Jylland fra Hou. Det er faktisk supernemt. Skriv endelig til mig, hvis du vil herover, jeg hjælper gerne med praktiske ting og oplysninger. Ja, vildt er billligt her, især fasaner. Man lærer ret hurtigt nogle at kende, som kender en jæger fx eller kontakter vores gods, hvor jægeren sælger vildt. Hej fra Marianne

   Slet
 2. Lyder lækkert! Tror det er Jamie Oliver (?) som jeg engang så lave en lignende ret med druer og fasan, det lyder altså skønt!
  Og brændnælde salt lyder heller ikke helt dumt.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, godt kryddersalt og godt friskkværnet peber gør faktisk underværker for mange retter har jeg fundet ud af. Jeg er blevet rigtig glad for de forskellige kryddersalte fra Samsø:-) Du kan købe mange af dem hos Øshopping.dk under Samsø Kaffe eller Samsø Landkøkken fanebladene:-) KH Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...