Sidevisninger i alt

lørdag den 1. februar 2014

Lynhurtige durum-kerneboller - koldhævede

1-2-3 vupti - så har du de her boller! Brug 7 min inden du går i seng på at smække dejen sammen, sæt i køleskab, og mens du går i bad i morgen tidligt, dækker bord og varmer ovnen, er de klar. Så det passer lige til din søndag morgen - og hvem vil ikke gerne starte dagen med knasende sprøde, lune boller?

Portionen er lille - til 6 stk. Hvis din familie er stor, fordobler du jo bare. Jo mere bagerutine jeg får, jo mindre har jeg lyst til brød fra fryseren. Det er bare klart bedst med helt nybagt! Bum!


6 stk koldhævede durum-kerneboller til din søndag morgen:-)
175 gram øko durummel fra fx Aurion
125 gram Samsø hvedemel
2½ dl koldt vand
15 gram øko gær
1 spsk rapsolie
½ tsk salt
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og kerner. Herefter røres durummelet i og nu tilsættes saltet. Til sidst røres hvedemelet i. Dejen skal være meget våd og klistret. Dæk med film og sæt i køleskabet natten over. Den kan snildt holde sig 2-3 dage. Når du vil bage, sætter du boller af på bagepapir og lar dem hæve ca 1 time på køkkenbordet. Varm ovnen op til 250 gr, og skru ned til 220 grader, når du sætter bollerne ind i ovnen. Dryp lidt olie på bollerne og drys evt med sesam eller andre frø. Bages ca. 18 min eller til de er godt gyldne og sprøde.

Find din bedste økologiske ost og smør frem - kog et blødkogt æg fra en fri høne og nyd din søndag! Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. De ser lækre ud.
    Det er bare skønt med nybagte boller til morgenmad, og det er så nemt.

    Lena

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lena - tak, de er også gode. Ja, det er hyggeligt med tid til hjemmebag. God søndag til dig

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...