Sidevisninger i alt

onsdag den 19. august 2015

Råsyltede kirsebær m/vanille

Løbet er kørt for i år med at plukke søde, danske kirsebær - altså dem, du kan være så priviligeret selv at ha' i haven eller få lov at plukke hos et gavmildt menneske du kender:-) Så venter du bare med at bruge den her opskrift til næste sommer - og til nød kan du selvfølgelig købe nogle i butikkerne.

Det er første gang jeg prøver at råsylte friske kirsebær i stedet for at koge, bage, fryse osv. Og det er helt sikkert ikke sidste gang - de blev rigtigt delikate. Dog har de ret kort holdbarhed, så du skal nyde dem inden for max et par uger. Men det er såre simpelt, så lad os komme igang!


To ret store glas råsyltede kirsebær
1 kg friske danske kirsebær
450 gram økologisk rørsukker
korn fra 1 god vanillestang

Til det her har du brug for hele kirsebær - altså  ikke noget med at halvere og udstene, det ville være en dødssynd. Og hvis du ikke har en smart kirsebærudstener, så snupper du en eller anden tynd genstand, en lidt tyk strikkepind, en tynd træpind eller lign. Den stikker du forsigtigt gennem hullet, hvor stilken har siddet og presser kirsebærstenen ud i den anden ende af kirsebærret. Det tar lidt tid, men er det hele værd og du får hurtigt rutinen:-)

Find to pænt store glas, skold dem og kør lidt vodka ell  rom rundt i glasset - det virker konserverende. Ikke noget med Atamon i min mad! Mere dødssynd. Skrab vanillekorn ud i sukkeret og læg nu kirsebær og sukker lagvis - glassene skal være helt fyldte. Så sætter du dem i køleskabet og i løbet af 4-5 dage vil sukkeret være opløst. Vend lige glasset på hovedet en gang om dagen, så den væske som bærrene automatisk danner efterhånden, er med til at opløse alt sukker. Når alt sukker er opløst er kirsebærrene klar til at blive nydt med stort velbehag - og de kan som sagt gemmes max 2 uger vil jeg mene.


Sådan så de ud, da de lige var klargjort til at komme på køl. Når de er færdige, vil de have dannet tilstrækkeligt saft til at dække sig selv. Brug dem på din morgenyoughurt, på ristet brød, på kager og desserter - eller vend dem hurtigt på en pande, hvor du har blødstegt nogle rødløg med lidt balsamico. Smager fortrinligt som tilbehør til retter med lidt rødt kød. Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. I ¨gamle dage" brugte man den buede ende af en ganske almindelig hårklemme - det var før, der var dingenoter til alting!
    Mon ikke man kan støve dem op, også i dag!?
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, dem kan man sagtens få stadig. Men jeg tror nu nemt man kan finde noget i sin køkkenskuffe, der kan anvendes. Jeg brugte fx selv spidsen på et af piskerisene fra min håndmixer og den passede fortrinligt til formålet:-)

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...