Der er ikke meget brød, jeg synes, der er ret godt efter en tur i fryseren, men de her er helt lige så lækre efter optøning og en hurtig tur i ovnen. Lune og helt som nybagte. Og nogenlunde sunde med hele rugkerner, groft mel og masser af revet squash. Squashen er hemmeligheden - det gør dem saftige og "friske".
Så her kommer recepten på de uundværlige morgenbrød - du får ca 18 store boller af portionen.
25 gram øko gær
2 dl koldt vand
3 dl øko A38 naturel
3/4 dl rapsolie
2 dl rugkerner
3 dl groft mel efter eget valg, fx rug, fuldkornshvede, spelt eller lign
Øko hvedemel for resten - nok ca 600 gram, men jeg måler aldrig!
2 tsk salt
1 stor spsk honning
1 ret stor groftrevet squash - eller 2 små
Her kan du fornemme, at det er en ret stor squash, jeg kommer i dejen |
Sæt til hævning indtil dejen er dobbelt så stor og med mange luftbobler, nok ca. 3-4 timer. Sæt nu ret store boller af med to spiseskeer på bagepapir og bag i forvarmet ovn ved 230 grader indtil brødene er godt gyldne og sprøde, men uden at blive tørre.
Ups, jeg bagte i en sen nattetime, og var optaget af fri leg på Ipad'en, så de blev lidt for mørke i dag! Normalt bager jeg dem ikke så mørke, men til gengæld var de her dejligt sprøde:-) Og den gode smag var der stadig..
Her kan du se "krummen" .- mættende og godt brød med rigtig god smag og konsistens. Håber, du bliver lige så glad for opskriften som mig selv:-)
Print denne artikel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)