Sidevisninger i alt

onsdag den 9. januar 2013

Ahhh for et nybagt lunt kanelbrød!

Længe - som i rigtigt længe - har jeg tænkt på at ville bage et gammeldags kanelbrød. Og da Femina for et par uger siden flashede sådan ét, så måtte det altså blive til noget:-) Og sikke da et lækkeri i al sin enkelhed og med ingredienser, man som regel har i huset....


Lunt, duftende og bare helt old fashion...min indre mormor er da virkelig sluppet ud efter, jeg er kommet til Samsø:-)


Opskriften kommer her:
1 dl øko sødmælk
50 gram øko smør
25 gram gær
1 øko æg
1 tsk kanel
1 spsk rørsukker
1 tsk salt

Fyld:
80 gram blødt øko smør
40 gram farin
1 spsk kanel

Glasur:
150 gram flormelis
lidt kogende vand

Varm forsigtigt mælk og smør op til smørret er smeltet, og afkøl til håndvarmt. Rør gæren helt ud i dette, tilsæt så ægget og sigt krydderierne og 3/4 af melet i dejen. Rør til en ensartet dej og ælt dejen igennem på køkkenbordet med det sidste mel til det slipper fingrene. Lad hæve tildækket mindst 30 min. Rør fyldet sammen imens. Rul dejen ud på meldrysset bord ca 20x30 cm og fordel fyldet herpå. Rul til et brød. Læg i en 1 liters form med bagepapir, klip hak ned i brødet og lad hæve igen 30 min.
Bag 15 min ved 200 grader, tag ud af formen og bag yderligere 5 min. Afkøl til lunt og rør flormelis til en tyk glasur og hæld den over brødet - som ærlig talt mere er en kage!

I opskriften står man kan servere med koldt smør - det ville altså være kriminelt i mine øjne:-) Så kommer kagepolitiet efter dig ...


Klar til at hæve anden gang ... bare klip nogle ret dybe hak ....


Ser det lige tilpas snasket og beroligende ud??


Da brødet var i ovnen, ringede jeg over til Verdens Bedste Naboer for at sige, at de kunne hente nogle skiver ved havelågen. I stedet blev jeg budt på kaffen hos dem, og fik lov at ta' et billede af det hyggelige kaffebord, der fluks var gjort klar:-) Print denne artikel

26 kommentarer:

  1. For hulen da det er bare fejt det der........ Har for vildt haft lyst til kanel brød de sidste par dage........................

    :-)

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Hold da op...det ser virkelig lækkert ud det brød. Jeg elsker bare kanel, så det skal vist prøves...

    Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. jeg har ski allerede bagt det igen idag til gæster - denne gang på halvt speltmel. Du må prøve det:-)

      Slet
  3. Øj for den da - endnu en kriminel handling fra din side - havde helt glemt hvor lækker en kanelstang kan være.
    Jeg var på Samsø i går - desværre kun sammen med Hammerslag:-)
    Mange hilsner Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. thi hi, og som du kan se, har jeg taget ordet kriminel til mig:-) synes det er ret morsomt. Jepp, så godt Hammerslag herfra i går. Ikke et hus helt efter min smag, men spændende alligevel ...

      Slet
  4. Årh jae, ser det lige lækkert ud eller hvad?
    Måske man skulle afprøve på sine kolleger en dag.... dog uden smør til. Det virker lige voldsomt nok! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du blir nok nødt til det. Brug det med kolleger som undskyldning for at du må gøre det:-)

      Slet
  5. Ja tak - jeg gad da virkelig godt lige hapse sådan et stykke til morgenkaffen. Det ser vidunderligt ud! Uhmnnnnn

    SvarSlet
    Svar
    1. Morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe - det holder bare!

      Slet
  6. Tror lige jeg skal kopiere ;-)

    SvarSlet
  7. Men et kanelbrød der er et par dage gammelt, og derfor er blevet småtørt, får altså nyt liv med er tyndt lag smør :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har slet ikke tænkt tanken, at det kan nå at blive et par dage gammelt:-) Men det kan jeg godt forestille mig - i teorien altså thi hi. Håber du har det godt Lea

      Slet
  8. Hvor ser det bare super lækkert og indbydende ud.. mhhm :)

    Mia Andersen

    http://miaskageside.blogspot.dk/

    SvarSlet
  9. Ja det lyder godt, men der står ikke hvor meget mel der skal til -nogen der kan afslører det

    SvarSlet
  10. Hvor meget mel skal der i dejen ��

    SvarSlet
  11. Hvor meget mel skal der til dejen?

    SvarSlet
  12. Hvor mye mel skal det være?

    SvarSlet
  13. det mangler mel i denne oppskriften

    SvarSlet
  14. Lækkert 😋
    Men hvor meget mel bruger du 😃

    SvarSlet
  15. Hvor neget mel skal der i?

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...