Længe - som i rigtigt længe - har jeg tænkt på at ville bage et gammeldags kanelbrød. Og da Femina for et par uger siden flashede sådan ét, så måtte det altså blive til noget:-) Og sikke da et lækkeri i al sin enkelhed og med ingredienser, man som regel har i huset....
Lunt, duftende og bare helt old fashion...min indre mormor er da virkelig sluppet ud efter, jeg er kommet til Samsø:-)
Opskriften kommer her:
1 dl øko sødmælk
50 gram øko smør
25 gram gær
1 øko æg
1 tsk kanel
1 spsk rørsukker
1 tsk salt
Fyld:
80 gram blødt øko smør
40 gram farin
1 spsk kanel
Glasur:
150 gram flormelis
lidt kogende vand
Varm forsigtigt mælk og smør op til smørret er smeltet, og afkøl til håndvarmt. Rør gæren helt ud i dette, tilsæt så ægget og sigt krydderierne og 3/4 af melet i dejen. Rør til en ensartet dej og ælt dejen igennem på køkkenbordet med det sidste mel til det slipper fingrene. Lad hæve tildækket mindst 30 min. Rør fyldet sammen imens. Rul dejen ud på meldrysset bord ca 20x30 cm og fordel fyldet herpå. Rul til et brød. Læg i en 1 liters form med bagepapir, klip hak ned i brødet og lad hæve igen 30 min.
Bag 15 min ved 200 grader, tag ud af formen og bag yderligere 5 min. Afkøl til lunt og rør flormelis til en tyk glasur og hæld den over brødet - som ærlig talt mere er en kage!
I opskriften står man kan servere med koldt smør - det ville altså være kriminelt i mine øjne:-) Så kommer kagepolitiet efter dig ...
Klar til at hæve anden gang ... bare klip nogle ret dybe hak ....
Ser det lige tilpas snasket og beroligende ud??
Da brødet var i ovnen, ringede jeg over til Verdens Bedste Naboer for at sige, at de kunne hente nogle skiver ved havelågen. I stedet blev jeg budt på kaffen hos dem, og fik lov at ta' et billede af det hyggelige kaffebord, der fluks var gjort klar:-)
Print denne artikel
For hulen da det er bare fejt det der........ Har for vildt haft lyst til kanel brød de sidste par dage........................
SvarSlet:-)
Hyggehygge
Marianne
LOL, hi hi - jamen, sæt i gang:-)
SletHold da op...det ser virkelig lækkert ud det brød. Jeg elsker bare kanel, så det skal vist prøves...
SvarSletKh Mette
jeg har ski allerede bagt det igen idag til gæster - denne gang på halvt speltmel. Du må prøve det:-)
SletØj for den da - endnu en kriminel handling fra din side - havde helt glemt hvor lækker en kanelstang kan være.
SvarSletJeg var på Samsø i går - desværre kun sammen med Hammerslag:-)
Mange hilsner Charlotte
thi hi, og som du kan se, har jeg taget ordet kriminel til mig:-) synes det er ret morsomt. Jepp, så godt Hammerslag herfra i går. Ikke et hus helt efter min smag, men spændende alligevel ...
SletÅrh jae, ser det lige lækkert ud eller hvad?
SvarSletMåske man skulle afprøve på sine kolleger en dag.... dog uden smør til. Det virker lige voldsomt nok! :-)
Du blir nok nødt til det. Brug det med kolleger som undskyldning for at du må gøre det:-)
SletJa tak - jeg gad da virkelig godt lige hapse sådan et stykke til morgenkaffen. Det ser vidunderligt ud! Uhmnnnnn
SvarSletMorgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe - det holder bare!
SletTror lige jeg skal kopiere ;-)
SvarSletEr sikker på du blir godt tilfreds med en kopi:-)
SletMen et kanelbrød der er et par dage gammelt, og derfor er blevet småtørt, får altså nyt liv med er tyndt lag smør :)
SvarSletJeg har slet ikke tænkt tanken, at det kan nå at blive et par dage gammelt:-) Men det kan jeg godt forestille mig - i teorien altså thi hi. Håber du har det godt Lea
SletHvor ser det bare super lækkert og indbydende ud.. mhhm :)
SvarSletMia Andersen
http://miaskageside.blogspot.dk/
Tak Mia og tak for hilsen:-)
SletJa det lyder godt, men der står ikke hvor meget mel der skal til -nogen der kan afslører det
SvarSletCa. 250 gram
SletHvor meget mel skal der i dejen ��
SvarSletHvor meget mel skal der til dejen?
SvarSletDer mangler mel,hvor meget
SvarSletHvor mye mel skal det være?
SvarSletdet mangler mel i denne oppskriften
SvarSletLækkert 😋
SvarSletMen hvor meget mel bruger du 😃
Hvor neget mel skal der i?
SvarSletCa 450g mel
SvarSlet