Sidevisninger i alt

søndag den 13. januar 2013

Klassisk mazarin med blød nougat

Jeg har en million udklip fra blade, der ligger i en stor kurv, og nu har jeg (igen) ryddet op i dem, og besluttet at jeg skal prøve nogle af de mange tilbageværende, og ellers skal de også smides ud! Se, se hvor smart at lave sådan en aftale med sig selv! Nu er det nemlig min pligt at bage bare for at de ikke skal smides væk. Og da det er mange, mange år siden jeg har bagt mazarin skulle den klassiske sag genopfriskes.

Den er nem at lave og med ret få ingredienser, og så blev den helt som den gode fra en bager og faktisk meget bedre, fordi den her har bid fra de finthakkede mandler, og det ku' jeg rigtig godt lide. Det ville ha' klædt den med frisk frugt til .... men det fik jeg ikke lige gjort, da den skulle fotograferes:-)

Første gang jeg har brugt mit nye Rice tærtefad til at bage i - det er rigtig egnet og nemt at bruge og nemt at få kagen ud af formen i pæne stykker.


Kagen klar til ovnen, og her kommer opskriften:
Dej:
150 gram øko hvedemel
100 gram øko smør
4 spsk flormelis
1 øko æggeblomme

Smuldr smørret i melet. Tilsæt flormellis og saml dejen med æggeblomme. Lad hvile 1 time i køleskab. Rulles herefter ud og beklæder en smurt tærteform.

Fyld:
100 gram smuttede mandler
75 gram øko smør
75 gram sukker
2 øko æg
150 gram kogte kolde øko kartofler
ca. 50 gram blød nougat smeltet over vandbad

Hak mandlerne fint, men dog ikke til mel. Pisk smør og sukker sammen ca 8 min med elmixer, tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Mos kartoflerne og rør dem i fyldet sammen med mandler. Kom fyldet oven på den ubagte dej, og glat ud. Bag kagen 30 min ved 200 grader eller til fyldet er gyldent. Afkøl kagen. Fordel nougat med en gaffel ved at "strinte" hen over kagen.

Server i stykker og gerne med frisk frugt


Ahh, friste, friste .... lidt bær ville klæ' dens ydre.... dens indre er blød, og smørlækker


Der blir nemt 6 gode stykker og også 8 mindre ...


De sidste dages kulde, blæst og lidt sne har holdt kattene indendøre. De er vant til 20 grader og friske rejer hver dag!!! I dag listede Emil sig dog lidt ud i haven, og hver gang han gik et skridt og fik våde poter, rystede han benene, og det ser altså ret sjovt ud. Hurtigt fandt han det her dæksel, som var det eneste sted, der ikke var vådt - så sad han der og fik lidt overblik over haven og bilerne ude på vejen. Og sådan 10,3 kg hankat kan godt holde fugle væk et par minutter! Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Åh, nu får jeg lyst til mazarinkage. det minder meget om den opskrift jeg brugte til eksamen i hjemkundskab for mange år siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin - hvor sjovt at du blir mindet om din hjemkundskabseksamen:-) Godt husket vil jeg sige

   Slet
 2. Uhmmm DET ser lækkert ud!

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. åhh, tak - dejligt hvis det frister sådan en sund kvinde som dig:-) Man ku jo lige få brugt et par reste-kartofler:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...