Sidevisninger i alt

onsdag den 21. maj 2014

Dybstegt kylling i sursød - og noget Kikkomann soya:-)

Oh ve oh skræk - dette er et indlæg delvist sponseret af Kikkoman:-) Opskriften er dog helt helt min egen fra en helt helt almindelig mandag aften:-) Ny variant af chineese take-away made at home:-) Og den ligger rigtig godt i maven, skulle jeg hilse og sige:-) Derfor kan du lige så godt få opskriften som det første:


Til 2 personer
2 store øko kyllingebryster
ca 1,5 dl Maizena blandet med godt salt og friskkværnet peber
1 stort sammenpisket æg
Smagsneutral olie til at stege i

Skær kyllingebrysterne i store tern, vend i maizena og derefter i ægget. Steg stykkerne godt i hed olie på alle sider til de er godt gyldne. Læg dem i et lille ovnfast fad.

Rør en marinade sammen af:
1 dl lys muscovadosukker
1 dl æblecidereddike
3/4 dl mosede tomater fra Urtekram (ell ketchup)
3 spsk Kikkomann soya sauce
½ spsk løgpulver
1 tsk knust chili
2 fed finthakket hvidløg
Lidt salt og peber

Hæld marinaden over kyllingestykkerne, og sæt dem i forvarmen ovn på 190 grader i ca 45 min. Vend dem et par gange undervejs, så alle sider får marinade under stegningen. Saucen forsvinder næsten helt ind i kyllingen.

Tilbehøret bestod af fuldkorns ægnudler, som var kogt 3 min. Herefter stegte jeg dem i lidt olie og godt med Wok Sauce og vendte dem med 1 bundt forårsløg og 1 rød peber i små stykker. Det må gerne være næsten råt, så du får lidt sprødt bid i retten.

Servér lækkerierne med mere soya, wok sauce eller Teriyaki efter smag og behag.


Her er hele den herlige familie, jeg er heldig at prøvesmage. Soya består primært af sojabønner, hvede, salt og vand og blir til Kikkoman sauce i løbet af 6 måneder. Og så tilsættes der umamismag, som giver maden den rette balance, og klær mange slags råvarer.

Jeg bruger jævnligt soya i forvejen, men det er herligt med en variant til wok, en til sushi, en med mindre salt og en Teriyaki som gir en fin glaseret overflade og aromatisk smag. Og så er det en kalorielet sauce i forhold til mange andre slags.

Produkterne kan selvsagt bruges til saucer, marinader, dressinger, wokretter og ligefrem desserter:-)

Bon appetit:-) Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...