Det varer ikke ret længe inden endnu en fødselsdag gir anledning til lidt gæster, og da fryseren stadig indholder pænt meget frugt fra sidste sommer, så blev her lavet en lille "tester" på en af delene til gæstebordet om et par uger.
Små fine vinrabarber blev til en syrlig kompot med masser af vanille. Og sat sammen med en flødecreme med masser af mere vanille. Toppet med letpisket øko fløde og ristede pistacier:-)
5-6 små desserter
Ca. 200 gram rabarber
Sukker efter smag og behag
Kornene fra 1 vanillestang
Kog forsigtigt rabarberne, du behøver ikke tilsætte vand, hvis de kommer fra frost. Smag til med sukker og vanille. Kog dem kun lige, så der stadig er små bidder rabarber tilbage.
Flødecreme
1,5 dl øko fløde
2 æggeblommer
Korn fra ½-1 vanillestang
1 spsk sukker
½ spsk Maizena
Kog fløden op. Pisk de andre ingredienser sammen og hæld halvdelen af den kogende fløde deri. Hæld nu denne æggeblanding tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant omrøring indtil cremen tykner. Den må ikke koge, da den så vil skille. Afkøl helt i køleskab.
Pisk lidt fløde, og fordel det hele i små glas og top med ristede hakkede og usaltede pistaienødder
Pistacier passer fortrinligt til rabarber og forår:-)
Servér med små skeer i glassene .... evt kan du også komme en lille makron i toppen...
Haps - håber mine gæster vil synes godt om dem:-)
Print denne artikel
Lækker, lækker! I trænger da også til lidt godt ovenpå det kludder med færgen! :-))
SvarSletThi hi Anne, det er i hvert fald en god undskyldning som jeg slet ikke havde tænkt på vi kan benytte os af:-) tak for hilsen
SletMums ser det lækkert ud 🍧 en hyggeli blog du har - følger gerne 👍❤️😊
SvarSletHej Lone - hjerteligt velkommen hertil, dejligt at du har lyst til at læse med. Mange tak for hilsen. KH Marianne
Slet