Dej:
150 gram øko hvedemel
40 gram øko majsmel fra Urtekram
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
Et nip salt
120 gram øko smør
1 stor dl honning fra Samsø Beeing
110 gram sukker
2 store landæg
1 dl A38 - eller youghurt eller creme fraiche
1 spsk hjemmelavet vanillesukker
Bland alle tørre ting på nær sukker - pisk smørret et par minutter og tilsæt honning og sukker + vanillesukker og pisk til det er lyst og luftigt. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert. Vend alle de tørre ting i skiftevis med youghurten til melet er opsuget. Fyld i muffinforme og bag ved 175 gr ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne. Afkøles helt.
Frosting
1 dl øko sødmælk
3/4 dl øko fløde
20 gram hvedemel
200 gram øko smør
200 gram flormelis
1 dl honning fra Samsø Beeing
½ spsk vanillesukker
Et nip salt
Pisk melet ud i fløden. Kom dette samt mælken i en tykbundet gryde og lad det koge et par minutter til det begynder at tykne. Hæld i en lille skål og sæt i fryseren mindst 20 min. Eller lav det nogle timer i forvejen og sæt på køl. Pisk smør et par minutter og tilsæt honning og flormelis, samt vanille og salt. Pisk nu mælke/flødeblandingen i frostingen. Fyld i sprøjtepose med tyl og pynt de små kager.
Jeg var rigtig tilfreds med resultatet - en luftig kage og en sød og også luftig frostning og begge med fin lille honningsmag. Der kunne godt skrues op for honningsmagen i frostingen, så forsøg evt at indarbejde endnu mere honning:-)
Print denne artikel
De ser altså også fine og indbydende ud :)
SvarSletmange tak, helt enkle at se på, men lidt anderledes i smagen med honning og majsmel i kagen:-)
SletDenne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSlet