Det er alt for sjældent, jeg husker at lave en middagstærte - det er verdens bedste restemad, da man næsten kan komme alt i med godt resultat. Så forleden ovre hos Mad & Søde Sager, da jeg så en tærte med præcis de ingredienser, jeg havde rester af i køleskabet, så kom der endelig tærte på menuen. Den er rigtig lækker - spis den med en frisk salat til:-)
Hvem ville lige komme i tanke om at putte spidskål i sin tærte? Men det fungerer så godt. Jeg twistede opskriften, så den passede til mine egne rester uden at jeg skulle ud og købe noget ind:-) Det kan du jo også bare gøre...så du får min version af opskriften herunder
Tærtedej
180 gram økologisk ølandshvedemel
100 gram øko smør
3-4 spsk koldt vand
Smuldr smørret i melet til massen er "grynet". Saml hurtigt dejen med koldt vand til det lige hænger sammen. Ikke røre mere end nødvendigt:-) Læg i køleskab mindst 1 time. Rul dejen mellem to lag bagepapir, smør din form og læg dejen i formen. Læg bagepapir og "bagebønner" eller hvad du har henover, så kanten bliver hvor den skal. Bag ved 200 grader i 12 min. Tag ud igen.
Fyldet
½ øko spidskål i tynde skiver
½ bundt grønne øko asparges
2 mellemstore øko løg i halve tynde skiver
1 pakke serranoskinke
1 lille bæger øko creme fraiche 38%
½ dl øko mælk
3 gode æg fra frie høns
En god håndfuld revet ost
Salt, friskkværnet peber - evt krydderurter eller krydderier efter eget valg
Gør kål og asparges klar - kog en kedel vand og hæld det over grøntsagerne og lad dem stå i vandet 5 min. Dræn vandet fra. Rist skinken/bacon på en pande til det er sprødt og tag det af panden. Brun løgene i fedtet fra skinken - lad det gå langsomt, de skal blive bløde og karameliserede. Læg kål og løg i bunden af den forbagte tærte, herpå fordel skinken og læg til sidst asparges på. Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen og tilsæt så meget ost, du synes. Jeg havde rester af en Vesterhavsost og en Manchego - perfekte oste til en tærte, fordi de er lidt salte. Smag til med sal, peber og evt krydderier
Bag tærten færdig ved 200 grader indtil den er pænt gylden. Server med flere grøntsager til:-)
Print denne artikel
Den ser vel nok lækker ud - og god idé med spidskålen!
SvarSletMange tak Piske - ja, det med kålen husker jeg osse en anden god gang. Den ku såmænd ha trukket mere kål:-)
Slet