Sidevisninger i alt

mandag den 6. august 2012

Verdens bedste tomatsuppe

Verdens bedste tomatsuppe får man på en ydmyg kineserrestaurant i Greve, hvis du spør mig og én af mine veninder. Vi er direkte afhængige af den! Så med nogle måneders mellemrum ryger der en sms afsted, hvor der bare står "ses til tomatsuppe?" Og den anden siger altid ja. Så afsted til Mediterannio på Greve Strandvej 85 efter tomatsuppe og en lidt anderledes kinesisk buffet eller running sushi, mens vi får klaret verdenssituationen på et par timer.


Kokken på stedet er skjult stolt af, at jeg kører fra Frederiksberg til Greve bare for hans tomatsuppe, når der nu ligger 10 andre kineserrestauranter hvor jeg bor, så denne gang forbarmede han sig over os, og delte i det store og hele sin hemmelighed.

Og jubii - i første forsøg synes jeg, at jeg har ramt smagen meget tæt på. Så nu har jeg en stor gryde superlækker tomatsuppe i fryseren, så jeg er fri for at spise friturestegte kinarejer bagefter! Men selvfølgelig vil jeg ære ham, og stadig besøge restauranten med jævne mellemrum. Min veninde og jeg skal jo stadig ordne verdenssituationen af og til:-)

3 mellem gulerødder - 170 gram renset vægt
1 stort løg - 135 gram
3 mellem kartofler - 170 gram
1 stor porre - 180 gram
2 tykke skiver selleri - 180
2 store fed hvidløg
2 ds hele flåede tomater fra Urtekram
1,5 dl hvidvin
2,5 dl fløde
1, 5 dl minimælk
3-4 dl vand ell endnu bedre grøntfond, hvis du har det
2 tsk paprika

Gerne nogle stilke frisk timian - det må jeg huske næste gang

Smages til med:
bouillon fra Herbarmare
tangsalt fra Urtekram (ellers brug anden kryddersalt ell alm salt)
friskkværnet peber
2 spsk tomatketchup
1-2 spsk sukker

Persille til pynt, hvis du synes og har det i huset

Skær alle grøntsager i små stykker, og svits i lidt olie i ca. 5 min. Grøntsagerne skal ikke have farve, men lige nå at frigive deres sødme. Tilsæt de 2 dåser tomater og vandet/fonden. Lad koge ca 45 minutter. Afkøl lidt, og kør det rigtig godt med en stavblender, så det er så fint som muligt. Tilsæt fløden og mælken og smag til med krydderierne osv.

Serveres rygende varm - kineseren serverer et hjemmebagt meget hvidt brød til, men det bestemmer du jo selv nu.


Afsted efter mere tomatsuppe ......100% øko off cause:-) Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Dejligt med en god suppe parat i fryseren; dog synes jeg, at maden skal "gasses" lidt op, da den taber smag under frysningen - men det er jo også hurtig gjort. Hvor har du fundet selleri allerede - én af mine yndlingsgrøntsager. Det er sikkert ikke særlig kinesisk, men mon ikke det ville være godt med stegte selleriterninger ovenpå - det vil jeg forsøge.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - frysning tager desværre lidt af "krudtet", men den her kan nemt piftes op med lidt chili, paprika osv. Måske lidt syre ell sødt, hvem ved.
   Jeg er ikke sikker på kinesere bruger selleri, det sagde han ikke. Men jeg elsker det og var heldig at finde en i Føtex. Desværre ikke øko og den var nu heller ikke så pæn indeni!
   God suppekogning

   Slet
 2. ...at lave så god en suppe hjemme, når opskriften er i hus er da helt OK, men som du nævner, vil det gode spisested da stadig besøges :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen helt sikkert - det er blevet en tradition at komme der:-) Tak for din hilsen

   Slet
 3. Kære Tante sød
  Jeg er ny på din blog og er helt vild med alle dine spændende opskrifter. Jeg har nu afprøvet "verdens bedste tomatsuppe" og blev bestemt ikke skuffet. Jeg kom ikke vin i, da jeg ikke havde noget, men til en anden gang vil jeg gerne vide, hvornår du kommer vin i. Det står ikke direkte i opskriften. Glæder mig til at prøve mange mange flere opskrifter og høre om livet på Samsø :-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...