Sidevisninger i alt

lørdag den 18. maj 2013

Blomsterbergs citronGULD!

Så stopper jagten på den perfekte citronmåne! Her er den ultimativt bedste citronkage jeg nogensinde har bikset sammen i min heksekedel:-) Og tro mig, jeg har prøvet mange fordi jeg lider af citronafhængighed.

En af mine pinsegæster ville så gerne ha' mig til at bage den her kage fra Mette Blomsterbergs hånd, fordi hun ikke selv ville kaste sig ud i det. Og selvfølgelig ville jeg gerne glæde hende med det. Processen er lidt sjov og anderledes, fordi den består af to forskellige deje, som blandes sammen. Den ene med marcipan og den anden med vanille som smagsgiver. Det fungerer helt perfekt.


Kagen er både let og svampet på samme tid, og det er da ret forskellige egenskaber. Vanillekys og masser af citron udgør den ultimative kombination...


Glasuren drillede lidt - portionen var for lille, så jeg måtte lave dobbelt med det resultat at første omgang var nået at stivne. Så lav en dobbelportion - og jeg brugte også dobbelt vanillekorn. Det kan du roligt gøre!

For en gangs skyld vil jeg undlade at skrive opskriften - du får bare linket til Mette Blomsterbergs opskrift.  Jeg fulgte den helt på nær det med vanille og glasur:-)


Stærk kaffe i store kopper .... og damerne er KLAR!


Og så lige mine fine kageopsats, som jeg lige har købt hos Gabrielles.dk. Den er stor og rummelig både i omkreds og højde og helt rigtig til sommerens desserter.

Håber, du nyder din pinse lige så meget som her. Her er vidunderlig optimistisk feriestemning, og boderne er de sidste dage fyldt op med asparges, rabarber, nye Samsø kartofler .... det er også GULD. Print denne artikel

12 kommentarer:

 1. Det er nemlig den bedste citronen af dem alle! Det er desværre aaaaalt for lang tid siden jeg har lavet den, men mon ikke snart det skulle gøres igen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Jeg kender godt det med, at selv om man er vild med noget og kan gå og tænke på det, så går der lang tid ... der er jo også så meget andet lækkert:-)

   Slet
 2. Yum! Har aldrig fået hjemmefixet citronmåne, men det ser jo himmelsk ud!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - det er faktisk nærmest himmelsk og tåler ingen sammenligning med "originalen"

   Slet
 3. Det ser godt- manden har netop bestilt den ud fra dine billeder! :)

  Kh
  /Christina

  SvarSlet
 4. Mums, den lyder da for lækker... mon ikke jeg skal kigge lidt nærmere på den. Hvor svær var den at lave på en 5 scala?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, den må du tvinge dig selv til at kaste dig frådende over:-) Den er 2 let at lave:-) Troede den var mere besværlig, end den er, men det er den ikke for en rutineret madblogger som dig:-) God fornøjelse Sushistegen. KH Marianne

   Slet
  2. hehehe jeg bliver jo ofte fristet af dine opskrifter, og efter jeg er begyndt at amme, skal der flere kalorier indenbords. Super skønt!

   Slet
  3. ej, hvor en supergod grund! Spis min ven:-) Din baby vil elske det!

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...