Sidevisninger i alt

onsdag den 15. maj 2013

Hurtige nøddecookies

Har du brug for en hurtig gang bagværk til spontane gæster, er de her store saftige cookies med nødder lige sagen til at få has på den søde tand! Hvis du er heldig, har du alle ingredienser på lager uden at skulle i butikker, og så er de klar på 30 minutter! Det gik så stærkt, at jeg aldrig fik taget bedre billeder end de her!


Ca. 26 stk

225 gr blødt øko smør
175 gram sukker
100 gram muscovadosukker
2 store øko æg
275 gram øko hvedemel fra Samsø
1 stor tsk bagepulver
½ tsk fint salt
ca. 200 gram blandede nødder, gerne lidt salte peanuts også

Pisk smør og de to slags sukker i ca 5 min, tilsæt æg 1 ad gangen og pisk godt mellem hvert. Sigt mel, salt og bagepulver i dejen. Hak nødderne groft (jeg brugte hasselnødder, mandelflager og lidt peanuts) og bland det hele sammen til en ensartet masse. Sættes på bagepapir med god afstand med to teskeer og bages i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 12 minutter.

Afkøles på bagerist, og spises gerne lidt lune:-) Så skal man heller ikke vente så længe!


Lækre, hurtige godbidder til en god kop kaffe eller stærk te, der er sprøde i kanten og seje og bløde i midten præcis som cookies skal være:-) Rigtig god fornøjelse Print denne artikel

4 kommentarer:

  1. Det er nogle hurtige småkager - ikke langt fra tanke til handling. Marianne, jeg håber du er klar over, at du kun bør bruge økologisk bagepulver (UDEN fosfat!) fra Skærtoft Mølle i breve á 10 g - kan også købes i Dagli'Brugsen.
    God pinse!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth - jeg må tilstå, at jeg har økologisk bagepulver i skuffen, men ikke er begyndt at bruge det! Jeg havde smådårlige erfaringer med øko gær, og derfor har jeg ikke taget mod til mig endnu. Men det er godt, du minder mig om det. Hvad er det helt slemme ved fosfat? Udover det lyder fælt...
      Også rigtig god pinse til dig - VH Marianne

      Slet
  2. Behøver det være til gæster? :D Jeg eeelsker cookies, især fordi man oftest ligger inde med alle ingredienserne. Uhm. Bruger dog aldrig den samme opskrift, fordi jeg ikke synes jeg har fundet en, der er bedre end andre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bitten - skønt med en hilsen fra dig. Thi hi næh, man ku godt snuppe en hel del selv! Jeg har det lige som dig - prøver stadig opskrifter og finder på noget selv, fordi jeg heller ikke synes jeg har den helt perfekte kombi. Men de her blev nu temmelig gode - man skal bare huske ikke at bage dem for meget. Det er ret afgørende de lige blir bagt tilpas.

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...