Faktisk har jeg nået at bage den to gange allerede - og denne her portion passer til et tærtefad på 24 cm - og det ser hyggeligt ud i en rund form. Fordi familien her er lidt flere, bagte jeg 1½ gang af opskriften og kom den i et aflangt fad.
Dejen
125 gram øko smør
150 gram sukker
2 gode æg
1 spsk hjemmelavet vanillesukker eller 1 tsk vanillepulver
175 gram øko hvedemel
1 tsk bagepulver fra Urtekram
Et nip salt
1 dl øko mælk
300 gram kirsebær uden sten - mine kom fra frost, så de skal være optøede og væden siet fra
Evt 1 spsk Maizena
Streussel topping
4 spsk hvedemel
2 spsk sukker
2 spsk brun farin
30 gram smør
Mandelflager som du synes
Pisk smør og sukker lyst og luftigt og tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel med vanlille og bagepulver og salt - vend dette i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en godt smurt tærteform og kirsebær ovenpå. Bland toppingen som en nogenlunde ensartet smuldredej og fordel over kirsebærrene og til sidst drysses med mandelflager i den mængde du har lyst. Bages ved 180 grader i ca 45 minutter til kagen er gylden. Server gerne lun med pisket fløde:-)
Her er den klar til at komme i ovnen - på torsdag skal jeg lægge hus til et møde til 7 personer, og så bager jeg den nok igen og ser om jeg husker billeder "indvendigt":-) |
Print denne artikel
Uha, den ser skønherlig ud! Hm... gad vide, om jeg har kirsebær i fryseren...
SvarSletModtageren har endda i dag spurgt om jeg vil oversætte opskriften til engelsk, da hun gerne vil give den videre :-) Ellers bruger du bare nogle andre bær :-) tak for hilsen
SvarSlet