Sidevisninger i alt

mandag den 22. februar 2016

Øko frøsnappere i balance :-)

(Sponseret indlæg)

Jeg har noget med frøer. Synes bare de ser søde og sjove ud:-)

Frøsnappere er heller ikke at foragte! Det er mit første forsøg med hjemmebagte, og da den dejlige pakke fra Grøn Balance bød på både sesamfrø og godt mel, så skulle det endelig prøves. På Samsø har vi kun én rigtigt bager - det er godt brød, men jeg handler der næsten aldrig, fordi jeg altid selv bager. Og frøsnappere kan jeg ikke huske at have set i de tre år, jeg har boet her:-)


De her ka' man ikke få bedre hos selv den bedste bager! Det er "kriminelt" brød, men en enkelt en sjælden gang går vel an :-) Og så er de 100% økologiske og alene dét gør jo mig glad:-)


Snoet en omgang og klar til at hæve lidt - jeg frøs mine på et stykke bagepapir i rå tilstand. Frys dem til de er helt frosne og kom dem herefter i frostposer. Så er det supernemt at hive dem op, lade tø op en times tid og så i ovnen, så du serverer dem helt friskbagte for din familie eller gæster.


Ja, der går en pakke smør - plus det løse!!!!!!!!


10 stk øko frøsnappere (opskriften lånt fra alletiders-kogebog.dk)

2,5 dl øko sødmælk
1 godt landæg fra Samsø
500 gram øko hvedemel fra Grøn Balance
1 tsk salt
60 gram sukker
65 gram øko gær
200 gram øko smør (jeg brugte 100 gram mindre end opskriften)

Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen. 
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. 
Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. 

Nu rulles vinerbrødsdejen ud til en plade på 3-4 mm. ca. 40x60 cm. Remonce smøres på halvdelen af dejen og den anden halvdel lægges over. Dejen pensles godt med sammenpisket æg og drysses først med blå birkes og derefter sesamfrø. 

Dejen skæres i ca. 4-5 cm. brede strimler som vrides 1-1½ omgang og lægges på en bageplade, gerne med bagepapir. De stykker af dejen som vender op som er uden birkes pensles med æg. 

Frøsnapperne bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter til de er smukt lysebrune

Remonce
100 gram blødt øko smør
100 gram sukker
Korn fra 1 vanillestang

Ingredienserne røres sammen

Sesamfrø fra Grøn Balance
Blå birkes

Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Nej nej nej. Ejh jeg savler!!! Nu får jeg også lyst til sådan en basse... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan roligt savle - de er for lækre! Men dejligt du savler :-)

   Slet
 2. De ser lækre og meget "prof" ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak - ja, de var lidt for gode faktisk! tak for hilsen

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...