Sidevisninger i alt

onsdag den 13. juli 2011

Kærnemælkshorn

En god gammel studiekammerat kom forbi til kaffe-besøg, og et eller andet ville jeg da gerne byde ham. Selv om han er den særdeles sportstrænede type, ku' der godt blive plads til en enkelt af dem her!

Så her ligger lune og duftende kærnemælkshorn, og resten kom i fryseren. Jeg er ret sikker på, de bliver næsten lige så gode efter en kort tur i ovnen igen. Det er søde sager, man kan lave i god tid, og ha' på lager til uventet besøg.


Du skal bruge til 16 stk:

350 gram øko hvedemel
200 gram øko smør
1 dl øko kærnemælk
25 gram gær
1 spsk rørsukker
100 gram ren marcipan
1 dl abrikosmarmelade
Sammenpisket æg + lidt perlesukker

Smuldr smørret i melet. Rør gæren helt ud i kærnemælken og kom det i melet sammen med sukker. Saml dejen hurtigt, og lad den hvile mindst 1 time med et rent viskestykke over. Den hæver ikke særligt meget. Del dejen i 2 kugler, som rulles ud til en cirkel af ca ½ cm tykkelse. Skær hver cirkel i 8 trekanter og fordel marmelade og marcipan midt på trekanterne. Rulles fra den brede ende som horn. Lad efterhæve ca 15 min , mens ovnen varmer op til 200 grader. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bages ca. 15 min.


Jeg var sent på den i forhold til, hvornår min gæst ville komme, så det gik lidt stærkt .... men skidt pyt ... her kommer der fyld på...


Klar til at blive bagt - jeg synes rigtig godt om den her opskrift, som er et udklip fra et eller andet gammel ugeblad, som jeg har haft liggende meget længe. Dejen var rigtig nem at arbejde med, blød og smidig og let at rulle ud. Kagerne blev luftige og lette og med rigtig god smag fra fyldet. Og så kan man selvfølgelig også altid smage, når bagværk er lavet med rigtigt smør! Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Hej Tante Sød

  Mums!

  Jeg snupper lige opskriften til senere brug ;-)

  Elsker faktisk kærnemælkshorn - sådan en enkelt eller to gange om året. God idé med den syrlige abrikosmarmelade.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet
 2. Hej Maj - det glæder mig du har lyst til at snuppe opskriften:-) Jeg har faktisk prøvet et par andre opskrifter også på kærnemælkshorn, fordi nogle bages uden gær osv. ,men jeg synes klart de her er de bedste, så jeg håber du også vil synes om dem.
  Tusind tak for hilsen
  Marianne

  SvarSlet
 3. Du fristede mig straks - så har allerede bagt noget, som minder om. Og MUMS, hvor smager de godt.

  SvarSlet
 4. Hej Tante Sød..

  Det ser godt nok lækkert ud... Det bliver jeg simpelthen nød til at prøve. ÆÆÆÆlsker kærnemælkshorn...

  Kh Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Hanne og Susanne - det er lidt skægt at sådan et "gammelt" bagværk falder i så god smag. Det er dejligt at høre ..... nogen gange føler jeg mig virkelig tussegammel, fordi jeg ofte får lyst til de gammel-kendte ting, men det kan være jeg skal holde op med at punke mig selv for det:-)

  SvarSlet
 6. Hehe, jeg får inspiration, det synes jeg er skønt! Elsker at lave mad, så det er fedt med nogle nye (gamle) opskrifter.
  Så hold op med at punke dig selv ;)

  SvarSlet
 7. Ja lad være med at punke dig for det, klap dig hellere på skulderen over, at du er med til at føre de "gamle" opskrifter/oplevelser videre.. ;)

  Kh Susanne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...