Sidevisninger i alt

lørdag den 2. juli 2011

Krydderurtesalt - af løvstikke og mynte

Jeg har allerede ondt af mig selv, og min kur har kun varet en halv dag!!!!!!!!!!!! Nå, men jeg bilder mig ind at man lige skal i gang .... de første dage er de værste!!!!!!! Men jeg er bange for det blir' virkelig trist at være læser her på stedet. Ingen kager, ikke noget smør, ingen flødesovs - nå, men tror squ jeg tager kampen op. Jeg har længe gerne villet i gang med selv at bage rugbrød - det kunne vel blive det nye sort for mig!

I dag kan det kun blive til en omgang kryddersalt - det kan jeg jo for søren ikke overspise af!!!!! Og lækkert er det, især fordi jeg havde fået urterne fra søde menneskers egen have. Det laves jo bare lige som da der var ramsløgsalt på enhver madblog:-) Men noget vil jeg da gerne have at blogge om!!!!Du hælder en halv pakke groft havsalt i din blender, dernæst alle de grundigt skyllede og nippede urter og oven på resten af saltet. Og så bare blende til det er helt fint - allerede nu vil der sprede sig en skøn, skøn duft. Ramsløgsaltet duftede bestemt ikke godt - men løvstikke og mynte dufter helt vildt godt kan jeg hilse og sige. Jeg forestiller mig at den her blanding vil være perfekt til fisk og salater.


Så  bare brede det ud på bagepapir og i ovnen ved 125 grader i vel små 2 timer. Man skal lige rode lidt rundt i det hver halve time. Hvis det danner klumper undervejs, kan du give det en tur mere i blenderen, når det er helt tørt. Og så har man en pæn portion af det lifligste salt. Halvdelen af mit skal tilbage til den glade urtegiver, da hun vist ikke selv får lavet sådan noget her, men jeg ved, hun vil sætte pris på det.

Jeg har også en stor portion frisk esdragon - er der nogen, der ved hvordan jeg bedst opbevarer det? Altså uden at lave salt af det. Skal det bare tørres helt i ovnen? Eller kan man fryse det ned i hakket frisk tilstand? Nogen, der ved det? Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Du kan såmænd da sagtens spise smør og flødesovs og tabe dig samtidigt. Men det kræver en lidt anden tallerkenmodel end den sundhedsstyrelsen mener, vi skal leve efter. Hvis du er nysgerrig, er der masser af inspiration på Sveriges største sundhedsblog, kostdoktorn.se

  God vind!

  Hej fra Jane

  PS: Skøn blog i øvrigt!

  SvarSlet
 2. Hej Jane - tusind tak for "roserne", skønt at du har lyst til at give en kommentar med på vejen.

  Fedt med ny inspiration - jeg skal bestemt ha' kigget på den svenske blog. Er det en model, du selv har god erfaring med?
  Tak for den gode vind - den får jeg brug for:-)Min rygrad er normalt som en regnorm, men det kan være det kan hjælpe mig at skrive lidt om det her, og forpligte mig lidt på den måde ...
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Jeg mener at have læst, at du godt kan fryse estragon ned i frisk tilstand - men google det for en sikkerheds skyld :-)

  Og jeg har i øvrigt fundet noget frem, der passer til en Tante Sød - også selvom hun er mindre sød det næste stykke tid. Nu skal jeg bare have fat i en håndfuld frimærker, og så er der en pakke på vej ;-)

  SvarSlet
 4. god ide med at google - jeg lar'høre fra mig!

  Haster ikke spor med pakken, godt at have noget hyggeligt i udsigt:-) Endelig ikke stresse over det .... selv om man er et Piskeris skal man ikke piske rundt alt for meget....

  SvarSlet
 5. Hej Marianne
  Ja, det er i hvert fald en model, jeg selv spiser efter, og jeg trives rigtig godt med det. Rygraden vokser ud, når man pludselig får lov til at spise sig mæt og tilfreds. ;-)

  SvarSlet
 6. Tak for inspiration til at lave lækkert salt. Det skal jeg helt sikkert have prøvet én af dagene.

  Og held og lykke med at komme af med de trælse kilo :-)

  SvarSlet
 7. Jane - god metafor med at rygraden vokser ud når man får god og sund mad uden sult!

  Fruk Struds - herligt, hvis du får lyst til at lave dit eget kryddersalt, som jo koster en mindre formue, når man køber det. Tak for held og lykke - ja, det er træls med mange ekstra kilo!

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...