Sidevisninger i alt

mandag den 19. december 2011

Blanke brændte mandler

I dag får du min venindes opskrift på vildt lækre brændte mandler - så er det snart jul! Der er stemning af både Tivoli, juletræsfældning, skøjtebane osv over sådan en omgang. Med jeg advarer om afhængighed - de smager bare SÅ godt, men hører jo faktisk til julens sunde slik, så det er bare med at komme igang.


Her ligger de glinsende og brandvarme - på på du ikke brænder dig, men snup endelig nogle stykker, mens de stadig er lune. Det er GUF:-)


Du gør sådan her:

500 gram mandler
250 gram sukker
1 dl vand
evt 1 tsk vanillesukker

Hæld det hele på en pande og fuldt blus på varmen. Først vil du opleve at det er en tynd vandig sukkeropløsning, men fortvivl ikke! Bare bliv ved med at koge op - men bliv endelig hos mandlerne og rør rundt konstant. Inden du ser dig om er al væske fordampet, og mandlerne begynder at se grynede og rustikke ud. Nu skruer du ned for varmen, og hvis du vil have dine mandler blanke og sprøde, så bliver du ved med virkelig at røre rundt tålmodigt. Pludselig begynder sukkeret igen at blive flydende og dække dine mandler ind i et fint sprødt lag. Det tager lidt tid, da du ikke kan speede varmen op, da dine mandler så vil brænde på. Men til sidst ender du med at have det lækreste juleslik - spred de nu blanke mandler ud på bagepapir og skil dem så meget ad som muligt, mens de er varme. Det skal gå lidt stærkt - men resten kan du knække fra hinanden, når de er kolde. Hele processen tager vel cirka 15 minutter. Hvor du altså hverken kan hænge vasketøj op eller tale i tlf samtidligt:-)


Når de er helt kolde kommer du dem i små glas, så de kan gøre det ud for julepynt i sig selv. De er også meget meget populære som værtindegave. Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Det ser fristende ud, måske jeg skulle våge at lave en portion.
  Smil fra Ærø.

  SvarSlet
 2. Umm hvor ser de gode og meget muuums ud !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. mums, jeg elsker også brændte mandler, og siden du lokkede med dine skønne billede, har jeg selv været igang og lavet dem på appelsinsirup. Det er også ret godt.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...