Sidevisninger i alt

lørdag den 21. juli 2012

En fnug-let dessert med Selleberg kirsebær ....

Bedsteveninden var stukket af fra børn og mand i går aftes, og så plejer vi at gå ud og lade os varte lidt op i byen. Men i går var vi til hjemlig hygge, bare hende og jeg - og åh, er der noget meget bedre end at tøsesnakke hen over en hjemmelavet pizza og rødvin. Hun gik kl 2 i nat, og jeg synes da forresten slet ikke vi blev færdige med at snakke:-)

Men - dét skal faktisk handle om vores dessert! Denne weekend er der Kirsebær-Festival i Kerteminde, og det ville jeg egentlig gerne ha' været til. Heldigvis er en af mine veninder taget dertil, så jeg får levering af friske kirsebær og nye forsyninger af ting fra Selleberg hjem med hende.

Så hvad var mere passende end at finde et glas med Selleberg kirsebær frem, som har været gemt til den helt rigtige anledning. Og den her enkle dessert spottet ovre hos Mad med Hjertet har lige så længe stået på "det-må-jeg-prøve-listen" - og den er bare så skøn. Sød ja, men overhovedet ikke for meget, fordi den er fnug-let og smelter på tungen med den søde marengs, en let syrlig youghurtflødecreme med vanille og så verdens bedste kirsebærprodukt.


Den er så smuk i al sin enkelhed .... og smager af præcis dét, som den er .....


Jeg halverede den oprindelige opskrift, fordi vi kun var 2 - men der var rigeligt til mindst 4 personer. Så vi ringede til min underbo, som kom op med tallerkner og delte den med os .... det er jo en dessert, der skal spises straks efter den er anrettet.

4 æggehvider
170 gram sukker
1 tsk citronsaft
½ spsk maizena

Varm ovnen op til 200 grader. Kom æggehvider og citronsaft i en skål, og pisk dem meget stive og seje med 1 spsk sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er helt opløst, og massen er tyk og fyldig. Vend maizena i til sidst. Fordeles på bagepapir som en rund kage med en fordybning i midten - lav gerne små "toppe" på marengsen. Skru ned for ovnvarmen til 120 grader og lad den bage i ca 1 time og 15 min. Sæt en grydeske i klemme i ovndøren og lad den tørre videre ved eftervarmen i mindst et par timer. Kan fint bages om formiddagen eller aftenen før.

Youghurtflødecreme:
1/4 øko piskefløde
125 gram græsk youghurt 10%
korn fra en god vanillestang
2 spsk flormelis

1 glas Selleberg Kirsebær


lidt mørk chokolade

Skrab kornene ud af vanillestangen og bland det ind i flormelis, så kornene bedre kan fordele sig. Pisk fløden med vanillesukkeret og vend youghurt i. Lægges på marengsbunden lige før, den skal serveres. Top med halvdelen af kirsebærglasset og server resten af bærrene til.

Jeg smeltede en smule mørk chokolade og dryppede hen over - det er forrygende sammen med kirsebærrene - men kan ikke ses på billedet, kan jeg se:-)


Sådan så fadet ud, da 4 piger havde forsynet sig rigeligt !!!! Bon appetit Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Oh la la.....den er vel nok laber ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ohh la la .... den ER laber, lover jeg højt og helligt:-)

   Slet
 2. Uhm og Uhm og Uuuuuhhhmmmmm.... jeg kan godt huske hvor vildt lækker den smagte:)

  SvarSlet
 3. Slubrer... slubrer....slubrer... den MÅ bare prøves ;o)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...