Lam hører bestemt til bland favoritterne. Og mærkeligt nok har jeg ikke før proppet en lille lamsebamse ind i en burger, og det er ellers virkelig lækkert, kan jeg godt fortælle dig. Jeg spicede kødet godt med koriander og chili, og lavede en krads dressing til, og så var der er herligt og lidt anderledes sommermåltid.
En hjemmebagt bolle flækket, fyldt med fetadressing, agurkeskiver på skrå, lammebøf, løgringe (brug rødløg, hvis du har), tomatskiver (jeg havde små flerfarvede smagfulde og søde øko tomater), et godt vrid frisk koriander og lidt mere dressing .... ahh, det er burgere for voksne!
Lammebøffer:
400 gram frilands hakket lam fra Gløvermosegård
1 finthakket løg
½ bundt hakket frisk koriander
1-2 fed knuste hvidløg
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt chili
½ tsk revet muskatnød
½ sammenpisket æg (jeg brugte resten af det æg, jeg havde penslet boller med)
salt, friskkværnet peber
evt. en anelse mel
I princippet ælter du bare det hele sammen - jeg forsøgte uden mel først, men da mit kød var ret groft hakket, kunne det ikke helt samle sig. Så jeg måtte tilsætte en smule mel - men prøv uden først. Steges i lidt olie til 2-3 flade bøffer, som gerne må være godt brune og sprøde. Blødt hakket lam er ikke lækkert ....
Min veninde serverede den her virkeligt labre lidt tzaziki-agtige dressing for nylig - den er helt vildt god!:
1 bæger øko skyr fraiche fra Løgismose (ell tilsvarende)
1 bundt god kraftig dild fra din grønthandler (SÅ meget bedre end dem i små potter)
1-2 fed knust hvidløg
salt, friskkværnet peber
Bare rør det hele sammen i god tid - blir kun bedre af at trække et stykke tid.
De hjemmebagte burgerboller finder du opskrift på HER - i dag lavede jeg bare en halv portion og fik 4 store boller. Jeg synes, at ca 125 gram rå dej pr. bolle er passende til en burger.
Lune majskolber.... bare noget af sommerens bedste tilbehør og passer perfekt lige her. Men ellers spis noget mere grønt ved siden af. Et sommerligt og forfriskende måltid. Velbekomme
Print denne artikel
Yum, den ser lækker ud - virkelig fristende billede (:
SvarSlet- Kit
dejligt at få at vide - tak Kit - og sorry, jeg først svarer i dag
SletHvor lækkert!! :-P
SvarSletI Amsterdam er der et par burger restauranter der laver de lækreste burgere, de hedder 'Burgermeester' hvilket er en god dobbelttydig vits fordi Burgermeester betyder Borgmester men udtalt mere engelsk bliver det naturligvis til mester i burgere...og det er de. Se deres menukort for inspiration - også selvom det er på hollandsk: http://www.burgermeester.eu/menu - Bemærk juli måneds burger... UHM!
Hej Mai-Britt - hvor god humor med det navn. Og slubre - det ser lækkert ud. Der er jo god inspiration til hvad man kan komme i en burger.... god sommer i Holland
SletDet ser ikke ud til du har den tidrøvende bekræftelse på din blog. :)
SvarSlettak - nej, jeg har osse fjernet den for længst og ville ønske alle ville gøre det
SletDet var en god idé med lammeburger, tak for den. Kan du ikke skrive noget om, hvad skyr fraiche er, og hvordan det adskiller sig fra alm. skyr.
SvarSletElsebeth
Jeg er blevet ret glad for at bruge den skyr fraiche - den har selvfølgelig en høj fedtprocent i forhold til skyr, som jo har meget lav fedtprocent. Men det betyder jo så netop at produktet har creme fraichens fedme og en slags sødme, samtidig med at den har syrlighed og den tykke konsistens fra skyr. Og kan jo bruges både i det salte og søde køkken naturligvis. Den minder om græsk youghurt i konsistensen. Jeg køber den i Netto
SletÅhhr lammekød!
SvarSletDet er simpelthen ALT for længe siden jeg har fået lam.
Det må der gøres noget ved!
En lammeburger kunne være fantastisk på grillen, hvis det da snart blev grillvejr.
Tak for inspiration..
Kærligst Lea
uha, nu blir jeg helt sulten igen, når du skriver grill. Jeg er osse helt sikker på at en grillet lammeburger faktisk vil hæve den endnu højrere op i delikatesseafdelingen. God appetit
Slet