Sidevisninger i alt

onsdag den 12. december 2012

Økologisk grøntsagskasse fra Samsø

Samsø er jo verdenskendt for at være selvforsynende med energi. Jeg har en drøm om, at Samsø på samme måde skal være verdenskendt for udelukkende at producere økologiske varer. Ja, ja - man har jo lov at drømme. OG bidrage til at drømmene blir til virkelighed. Underligt nok er her desværre ikke mange økologiske landbrug, selv om det ville hænge rigtig godt sammen med bæredygtighed på energi og miljø.

Men de findes - og forleden var jeg ude og hente min første kasse fra Jens Jørgen i Brundby. Der er jo ikke så stort udvalg af grønt på denne årstid, men alligevel fik jeg en fin kasse for 100 kr. Her er alm kartofler, bagekartofler, lækkert frisk grønkål, flotte løg, lækre rødbeder, lidt pastinakker, nogle flotte æg og sørme også en pose med korn til fuglene, som fryser i øjeblikket og har brug for hjælp til at klare vinteren. Jens Jørgens porrer sad fast i jorden på grund af frosten, så det må blive næste gang.


Jeg glæder mig SÅ meget til det grønkål - det skal jeg lave noget af idag. Men forleden blev her kogt gammeldags hønsekødssuppe - jeg havde nemlig også fået fat på 2 økologiske friskslagtede kyllinger.

Så denne her skønne gryde kogte flere timer forleden dag, og har udgjort middagen i de sidste dage. Næste gang blir det med hjemmelavede boller! Men mums, det var godt. Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. EJ, hvor ser det suppe bare lækkert ud!

  - Kit

  SvarSlet
 2. Jaaa, og det var den også. Rigtig vinter-mormor-mad!

  SvarSlet
 3. Marianne, når frosten er gået af jorden, skulle du købe to-tre grønkålsplanter på rod og plante dem i din egen have. Så er det nemt at gå ud og plukke det, du har brug for!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth - kan man virkelig det? Altså hvis frosten går af jorden her mens det er vinter? Ja, jeg spør sikkert pinligt dumt, men jeg ved det ikke! Jeg er vild med grønkål,men har ikke fået det ret meget mens jeg boede i byen, fordi man næsten aldrig ser frisk i butikkerne ....og det er jo supersundt. Jeg beklager jeg ikke har fået svaret tilbage på dine gode mails - der er sket en del her. Jeg kommer tlbage på et tidspunkt. Marianne

   Slet
 4. Ja, der er en masse ting, der kan lade sig gøre her nede ved jorden, som ikke gik på femte sal!

  Ha' dine varme handsker inde i huset og ikke i en kold bil - men husk at tage dem med, når du går ud. Det er også smart lige at skrabe trappen med fejebladet og strø salt på fra den bøtte, du har indenfor i gangen. Så slipper du for falde på den isglatte trappe og at skulle vade ud i sneen for at hente det, du skal bruge. Det er også tilladt at stille sneskovlen inde i gangen om aftenen, så den er klar. Du har vel husket at give bilens gummilister silicone.

  Er der meget glat udenfor, så træk et par tykke sokker uden på fodtøjet, så du kan stå fast.

  Kommer tid - kommer fiduser ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er mange ting, som er anderledes ved at bo i hus i stedet for øverst oppe i lejligheden! Jepp, det med handsker har jeg fundet ud af. Og ja, spanden med salt og sneskraberen får også lov at komme helt hen til indgangen. Her er bare SÅ glat, så jeg tænker det er et mirakel, hvis man ikke kommer til at falde!! Siliconelister ...uha nej, hvor er der dog meget man skal huske!! Men det har heldigvis ikke været et problem. Carporten tar nok lidt af kulden. Tak for velmente praktiske råd! Og rigtig god weekend
   KH Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...