Sidevisninger i alt

lørdag den 29. december 2012

Naboens æblekage m/kanel og abrikos

Jeg fik aldrig ønsket jer god jul, det beklager jeg! Så nu vil jeg være sikker på at ønske jer alle et lykkeligt og fredeligt nytår. Måske jeg selv er så heldig at få læser nummer 200 i nytårsgave? Jeg værdsætter hver eneste af jer, og når bloggen runder de 200 skal det selvfølgelig fejres med en give-away:-)

Nå, men bortset fra det, så har jeg virkelig vundet i nabo-lotteriet:-) Jeg har fået verdens sødeste nye naboer. Vi passer allerede rigtig godt på hinanden, udveksler alt lige fra sneskovle til småkager! Og det helt heldige er, at fruen i huset også er rigtig glad for at bage. Mange af hendes opskrifter er sirligt nedfældet med fin håndskrift i en sort bog. Så her blir drukket kaffe indimellem, og byttet opskrifter.

Den her skønne æblekage var den første, jeg fik serveret og i sidste uge bagte jeg den til mine veninder. En rigtig klassisk mormor-kage, som er mindst lige så god dagen efter man har bagt den. Og i dag vil jeg bage den igen til mine nytårsgæster - bare sådan til at gå og snacke lidt af:-)Min søde nabo har godkendt, at jeg ka' slippe opskriften løs i blogland - så du får den her:


150 gram gult øko smør
250 gram sukker
Korn fra 1 vanillestang ell 2 tsk vanillesukker
3 øko æg
150 øko hvedemel
1 tsk bagepulver
3-4 æbler skåret i både - gerne med skræl
4 spsk rørsukker
1 spsk kanel
En håndfuld abrikoser eller 1/3 abrikosmarmelade fra glas

Pisk smør og sukker lyst og luftigt - ca. 8-10 min med håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og vanille og sigt det i dejen og vend det hurtigt sammen. Ikke piske mere nu! Fordel dejen i en smurt springform ell firkantet fad.
Bland rørsukker og kanel og vend æblebåde i det, fordel dem i dejen og tryk dem lidt ned uden at de er helt gemt. Bages ca 30-40 min ved 175 grader i forvarmet ovn eller til dejen lige netop slipper en strikkepind.
Skær abrikoser i små stykker og kog dem med lidt sukker og lidt vand. Blend med en stavblender og purér gennem en sigte. Når kagen er bagt afkøles den 5 min, og herefter fordeles abrikospureen over den lune kage. Afkøles nu helt.

Mange stykker saftig kage serveret på mit fine Rice-fad..... tilbage er bare at nyde! Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Øj hvor lækker, lige en kage efter min smmag. Hvor er det dejligt og hyggeligt med gode naboer - det lyder som om du er faldet godt til - og ikke mindst er en åben person der ikke er bange for at skabe nye relationer. Riigtig godt nyt år til dig også:-)
  Mange hilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Du har fuldstændig ret, jeg føler mig HJEMME her på alle måder, og er lykkelig hver dag jeg kigger ud af mit vindue og ser solen og havet. Ja, heldigvis har jeg nemt ved at møde nye mennsker - elsker faktisk at lære nye at kende og høre deres historie:-) Tusind tak for dine søde hilsen

   Slet
 2. Wauw, hvoe ser den god ud - elsker æblekage med kanel, og kunne ikke forestille mig andet end abrikos-touchet ville gøre det endnu bedre :D Og så lige med en gang cremefraiche <3

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - præcis! En ny version med lidt marcipan er i ovnen netop nu, og den gode økologiske creme fraiche fra Thiese står og kan næsten ikke vente på at blive smagt sammen med kagen. Men gæsterne kommer altså først imorgen:-) mange tak for dejlig hilsen

   Slet
 3. Dejligt med søde naboer, du har været heldig, jeg kender dem rigtig godt.
  Hilsen din snart næsten nabo Hanne Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er så hyggeligt. Jeg er spændt på både at møde dig og at se, hvor du skal bo. Du skal være hjerteligt velkommen til Sælvig:-) tak for hilsen Hanne Lise

   Slet
 4. Den ser både nem og lækker ud. Jeg må straks igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. du må undskylde jeg svarer dig så sent - hvis du har bagt kagen, håber jeg du også synes den var god. Og nem er den lige præcis:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...