Sidevisninger i alt

fredag den 7. december 2012

Valnøddebanankage i julehumør:-)

Det har været en lidt træls uge, som vi sir' os fra det jyske:-) Mit højt skattede arbejde har jeg pludselig og uventet mistet, fordi min arbejdsgiver i hovedstaden er gået konkurs!! Det er bare så trist, allermest for firmaet og alle de mennesker, der nu står uden job. Det er sørme stadig hårde tider på arbejdsmarkedet. Og egoistisk set, synes jeg osse det er synd for mig! Jeg var lykkelig for mit nye job som tekstforfatter og professionel blogger, og særligt fordi firmaet var helt indstillede på, at jeg passede det her fra Samsø. Så det var en seriøs streg i regningen - men come on - jeg er rask, jeg har fået opfyldt min drøm om Samsø, og jeg kan så meget:-) Så nu er det bare på med de kreative briller og finde ud af, hvilke nye døre, jeg skal gå ind ad. Her på den lille ø tror jeg ikke, man skal sætte sig ned her og satse på lønmodtagerarbejde - så jeg går i tanker om hvordan jeg kan skabe arbejde til mig selv, og har brugt de sidste dage på at skrive en ret lang liste over ideer til, hvordan jeg kan skaffe smør på brødet. Men ting tar tid, og jeg må bare bevare min tro og det gode humør!

Udover det har jeg sandelig mærket, at jeg er blevet husejer af et gammelt hus!!! Her er hundehamrende koldt, varmepumpen var gået ud forleden viste det sig, og det virker stadig ikke. Så håndværkere måtte tilkaldes igen, og her kommer flere på mandag! Det er bare så slemt at fryse så meget, og det er ikke spor sjovt at det ikke fungerer, da jeg var blevet oplyst at her sagtens kunne varmes nok op om vinteren. Og store udgifter er slet ikke, hvad jeg har brug for lige nu, hvor jobbet er røget sig en tur.

Sikke en klagesang - er vi enige om, at den her situation kræver en kage? Det er 100 år siden jeg har bagt banankage, så den lyst måtte jeg styre. Og jeg har så opgraderet den og gjort den i julestemning ved at bruge valnødder, kanel og det lækre smagfulde muscovadosukker. Det er altså en god kage, jeg har fået banket sammen her, hvis du spør mig. Du kan jo teste mig:-)


120 gram gult øko smør
150 gram lys muscovadosukker
2 store øko æg købt ude hos Ulla
1 dl øko mælk - godt nok hentet i Brugsen
200 gram øko hvedemel fra Meyer
korn fra 1 fed vanillestang
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
2 pænt store modne øko bananer
100 gram grofthakkede valnødder
fintrevet skal af en øko citron, der ikke er sur


Pisk smør og sukker luftigt - det tar' 8-10 min med håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert. Rør mælk og vanillekorn i. Mos bananerne jævnt og rør dem i sammen med nødder og citronskal. Bland mel, kanel og bagepulver og sigt det den i skålen og vend det i, så hurtigt som muligt. Kun lige til melet er opsuget. Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 170 grader varm oven på nederste rille i ca 50 min eller til den er fint gylden og gennembagt uden at ha' fået for meget varme.

Lad afkøle i formen 10 min, og herefter helt på bagerist. Drys med flormelis, og hvis du er i det helt syndige humør, så pynt den med en buttercream med kanel. Vi fik den nu "on the rocks":-) Kagen smager mildt af banan, kanel, citron og nødder og er en tæt og lidt svampet sag.


Gi' den et drys flormelis eller noget kanelfrosning, hvis du er til det helt vilde! Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. Ej øv - sikke en dårlig nyhed :-(
  Men godt at du allerede er gået i gang med at få nye ideer. Har du overvejet at blive selvstændig, eller er det mere freelance-opgaver, du hælder til?

  SvarSlet
 2. ja, ikk.... nok en slags kombi. Vil forsøge at gå efter freelance opgaver til at starte med, og så senere hen vil jeg nok holde egne kurser fx... men lige nu er jeg ikke "sart", vil bare gerne igang med at gøre noget, deltage og få nyt netværk på Samsø. Folk her er heldigvis utroligt hjælpsomme og positive.

  SvarSlet
 3. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just extremely great. I really like what you've acquired
  here, certainly like what you are saying and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful website.  Have a look at my page jackpot 6000

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...