Sidevisninger i alt

lørdag den 15. december 2012

Tærte med rejer og feta

Kan du også huske tærten med rejer og feta? Et fyld som umiddelbart lyder temmelig underligt, men som smager overraskende godt. Jeg fik den serveret for mange år siden hos en veninde, og har lavet den løbende siden. Den har nu været i glemmebogen nogle år, og pludselig kom jeg i tanke om den igen. Jeg fik den bikset sammen efter hukommelsen, og du får lige opskriften, hvis du enten genkender den eller synes den lyder så mærkelig, at du er nødt til at prøve den!


Dampende varm og tilberedt i min nye pink tærteform fra Rice .... SULTEN!


En portion af din yndlingstærtedej - jeg laver næsten altid min med fuldkorn - den blev dog lidt lysere idag. Fyldet består af:

200 gram store rejer fra frost
ca 200 gram feta skåret i små tern
1 bundt forårsløg i skrå skiver
4-5 store øko æg
1 dl creme fraiche 18% ell fløde
1 spsk tørret oregano
salt, friskkværnet peber

Fordel rejer, feta og forårsløg på tærtebunden. Det kan være en god idé at bage bunden ca 10 min først. Pisk resten sammen og hæld hen over. Bages ved 200 grader i forvarmet ovn i ca. 30 min eller til den er pænt gylden. Spises varm eller lun og gerne med nogle rå grøntsager eller salat med en skarp dressing.


Tærten kan sagtens fryses, hvis du har rester...... uhm, den var lige så god, som jeg huskede den!

Jeg ønsker dig en dejlig juleweekend - her har jeg malerhjælp i huset, så nu er lofter i bryggers, badeværelse og krea-rum også blevet fine hvide:-) I aften står den på gourmet julefrokost på Restaurant Perlen igen, og DÉT er lækkert:-) Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Den har jeg også med held lavet mange gange. Som du siger så lyder sammensætningen lidt underlig, men smager rigtig godt. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen - sjovt du også kender den og har tænkt det samme:-) God weekend til dig

   Slet
 2. Uhm, det lyder godt - elsker både rejer og feta, så det kan dårlig nok gå galt. Tror også en smule spinat og lidt røget laks deri, ville gøre sig godt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh, spinat og røget laks er også altid virkelig lækkert i en tærte. Tænker dog at dets særpræg lidt forsvinder, men så blir det selvfølgelig bare en anden slags lækker tærte:-) God weekend og jul Anne

   Slet
 3. Uhm, den kombi har jeg aldrig tænkt over, men det skal helt sikkert prøves :) Laver ofte tærte, så er rart med lidt variation i fyldet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Loui - herligt du fik ny inspiration, den smager altså også bare godt! tak for hilsen

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...