Sidevisninger i alt

onsdag den 25. december 2013

Juleanden 2013 in cognito!

Juleaften er udløst, og jeg håber I alle nød det hele på hver jeres måde. Nogle gange er store julefester med mange mennesker det skønneste, andre gange er selvvalgt alenetid, fred og ro dét, som gør juleglad. At tage ind at julen er hjerternes fest. Også ens eget hjerte:-) At være i sin egen boble, og alligevel føle sig forbundet og ét med alting.

I dag fortsættes den stille og dejlige stil. Gøre klar til lidt gæster i overmorgen. Gøre julerent. Læse mere i de nye bøger. Lade mig inspirere til hvordan mit nye "kontorhjørne" skal indrettes. Få ringet til flere af de gamle venner med tid til lange snakke. Snuppe en morfar på sofaen, hvis jeg skal være ærlig også!

Jeg håber, I også finder plads til afstresning og at søge indad. Ren væren er så smukt. Der, hvor vi bare er glade og tilfredse. Hvor det føles som alle behov er dækket i al evighed. Hvor vi ikke behøver fare afsted, sætte igang og have brug for at fortælle, hvor travlt vi har! Tid, hvor vi ikke tænker ret langt frem eller måske nærmest ikke. Eller tilbage. Bare være, nyde, tro og håbe:-)


Jeg fik ikke vist den her fine anretning frem - i weekenden var jeg på besøg hos en af bedsteveninderne, og tæt på jul må middagen gerne være let på alle måder. Det var et fint syn at komme ind til det her bord - så enkelt og æstetisk. Der skal ikke meget til for at opnå et overdådigt look. Og kæmpe hit hos mig med menuen, da man ikke kan få sushi på Samsø, og det er en stor mangel:-)

PS: Note til mig selv - min juleand blev nemlig nok den bedste og mest saftige jeg nogensinde har stegt. En and på 3400 gr kom i ovnen ved 140 gr i ca. 6 timer - den fik en kernetemperatur på 80 grader. Fik lov at hvile 15 min, og fik så en tur under grillen inden partering. Lå på en rist oven på en bradepande (se sidste indlæg) og saucen blev tilsat æblegastrik, lidt kartoffelvand, en anelse fløde, kvædegele, en sjat rødvin osv.

Jeg fik aldrig husket at tage et billede og det er heller ikke særlig interessant - det samme er nok tilfældet med min note her, men jeg kan med garanti ikke huske det til næste år, så jeg skriver det lige her, så jeg selv kan huske det ha ha!

Glædelig 1. juledag - der må jules, må der! Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. SMUKKE OG VISE ORD! Og jeg er helt enig i ethvert af dem. Herhjemme står den også på ren afslapning og nydelse. VI nyder hinanden, freden og det: at lave ingenting. Rigtig glædelig jul Tantesød :) Må du fortsat få nogle dejlige juledage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Kristine - og hvor er det godt at høre, I også kobler fra de travle hverdage med studier og alverdens gøremål. Kærestetid er sørme vigtigt, når man altså har en kæreste thi hi :-)

   Slet
 2. Afslapning og afstresning, - hørt!
  jeg er kommet helt ned i gear og gør liiiige som det passer mig inden hverdagen igen rammer.....

  God jul og god fornøjelse med at lave INGENTING! :)

  // Rikke //

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at høre - når man er vant til at have planer og ting, der skal gøres hver dag, så er det faktisk en udfordring ikke at føle at man skal gøre en hel masse.... vi er bare så vant til at blive anerkendt for det vi GØR, og ikke for det vi ER - særligt når vi bare er uden nogen som helst anden værdi:-) Tak for dejlig hilsen Rikke

   Slet
 3. Hooooooooooold da op et sushibord, det var godt nok imponerende. Hvis ikke det var fordi, jeg nok ville blive ruineret, kunne jeg godt tænke mig at holde sushifest for vennerne her i januar - men det må vist vente, til det ikke er sparemåned :)

  Rigtig godt nytår fra Anne.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...