Fridagene har bare været så livgivende - hvor er det dejligt at føle sig udhvilet, helt i balance og med alverdens tid til drømmerier og små sysler. Det mentale sind er ved at lægge 2013 bag sig og forberede sig på et 2014 i lige så meget flow og glæde. Og med det overskud, der skal til, når livet også gir grublerier og lidt tungere beslutninger. Krop, sind og ånd er vist bare i ren væren og dyb taknemmelighed over et rigtig dejligt år.
Det nye år skal indtages her hos mig sammen med kærlige nye mennesker, der er kommet ind i mit liv i år. Det er så hyggeligt at dimse rundt i dag og forberede morgendagen. Her er lige blevet bagt kransekagekonfekt - det er super nemt, så du kan sagtens nå det:
ca, 15 stk
250 gram Odense Marcipan
ca. 2 æggehvider
5 spsk flormelis
Skær marcipanen i mindre stykker og pisk den rigtig godt med de andre to ting - tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Dejen skal være lind, men bestemt ikke flydende. Kommes i sprøjtepose med en stor tyl og sættes af i små toppe. Pynt evt. med cocktailbær eller en hasselnød i midten - men det er ikke nødvendigt. Smelt chokolade og dyb bunden i det - lad tørre med chokoladebunden opad!
Lægges i tætsluttende kagedåse med et lag bagepapir mellem hvert lag:-) Det blir du glad for i morgen aften. Der er alligevel ikke nogen, der rigtigt kan spise noget, så en hel kransekage synes jeg er for voldsomt medmindre man er rigtigt mange.
Jeg har også lige bikset en lille blomsteranretning sammen - den har kostet de 2 x 12 kr som de små blomster kostede i Netto:-) Resten havde jeg i forvejen - find en fin rund kurv, fyld med blomster og mos. Jeg har husløg i haven, så nogle stykker af dem kom også med. Nogle grene med tynde kviste og en lang ranke med efeu bandt jeg sammen med lidt vindseltråd og lagde rundt om kurven. Og så lige et par sølvfarvede lysholdere - mit bord blir rent sølv i år:-)
Menuen kommer til at lyde sådan her:
Velkomstbobler med salte kiks med laks og rejer
Friske hummere hentet på havnen imorgen (uhmm, glæder mig meget)
Helstegt kølle fra en sommerbuk - med sellerisalat, tyttebærpærer og kartoffelgalette
Pavlova med youghurtflødecreme med vanille og Selleberg kirsebær
Flere bobler .... mojitos .... SKÅL! Og rigtig godt nytår - og tusind tak fordi du kigger forbi:-)
Print denne artikel
Åh, hvor er jeg helt vild med din menu- bringer du ud? ;)
SvarSletEt glædeligt nytår til dig og dine!
/Christina
Hvor er du sød - hvis ikke der var så langt fra Samsø så ville jeg:-) men det blir vist koldt:-) tak for hilsen Christina
SletGodt nytår.
SvarSletHvor varmt og hvor lang tid bagte du kransekagerne?
Hej Elin - hov, det glemte jeg at skrive. Ved 175 gr i ca 15-18 min. Godt nytår og tak for hilsner i år
SletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletRigtig godt nytår søde Tante :) Jeg håber du er blevet klar til i aften :)
SvarSletKnus
Godt nytår!
SvarSletGlæder mig til at læse flere hyggelige og inspirerende indlæg i det nye år.
Jeg har endnu ikke fået prøvet din lakrids kage med citronfromage, men skal klart havde den afprøvet i 2014.
Vi fik dog dessert i går som var ret inspireret af den. Citron panna cotta med knust honningkage og lakrids is. Uhm det var godt :-)
Lena
Kære Tande Søs
SvarSletGodt nytår - det var en lækker menu du serverede nytårsaften.
Jeg kigger ofte med hos dig, og er meget imponeret af al det du bedriver --
hilsen jessie