Sidevisninger i alt

søndag den 19. januar 2014

Let faste aftensmad

Det kører faktisk temmelig godt med det der 5:2 let faste. Dvs. faste fra kl. 18 efter aftensmad og så fordele max 500 kcl hen over de næste 36 timer. For mig betyder det helt faste fra kl. 18 een dag og indtil kl. 18 næste dag, hvor jeg så vælger at bruge de 500 kcl i ét måltid. Og så faste igen frem til næste morgen, hvor man så igen spiser "normalt".

Hvis man ikke kan undvære lidt om morgenen, kan man jo spise 200 kcl der og så 300 om aftenen. For maksimal sundhedsgevinst, tror jeg personligt, at det er godt at kroppen får helt ro i 24 timer, hvor den slet ikke skal fordøje nyt og fx producere insulin osv. Men bogen gir' helt fri valg. Dog ikke fordele de 500 kcl på flere måltider end to.


Det her er et eksempel med inspiration for den 5:2 kogebog, her er give-away på lige nu. Et lille stk ristet rugbrød, 100 gram økologisk røget laks med masser af dild, lime og lidt solsikkekerner ristet på en tør pande. Dertil revet gulerod, ½ rød peber og lidt rosiner. Skønt måltid - husk nu at riste de solsikkekerner, det gir' noget helt andet:-)

Jeg fastede i fredags, og fik det her fredag aften - jeg lærte så at jeg ikke skal faste fredag eller lørdag, simpelthen fordi jeg altid går meget sent i seng de dage - og da kl. var 1 om natten var jeg dødsulten. Så er det bedre at faste på hverdage, hvor jeg går tidligere i seng og dermed sover mig gennem de sværeste faste-timer:-) Man blir jo klogere hele tiden.

Er der andre af jer, der er på 5:2? Skriv endelig, hvis I har gode fif eller nemme, gode opskrifter.
Jeg satser på at huske at trække lod om kogebogen på tirsdag:-) God søndag aften derude! Print denne artikel

6 kommentarer:

  1. Jeg syntes det er meget spændende med den faste. Jeg er ikke på den og kommer nok heller ikke. Men som skrevet finder jeg den interesant. Jeg håber du holder os opdateret ang dit vægttab og dine måltider under fasten :-) Maden ser meget lækker ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vibeke - positivt at du gerne vil høre det, selv om du ikke selv hopper på den. Jeg skal nok skrive løbende om hvordan jeg oplever det:-) Ha det rigtig godt

      Slet
  2. nu må jeg altså bare kaste mig ud i den der faste. Jeg kan bare blive som en totalt umulig 2årig hvis min blodsukker er ustabilt og jeg bliver ALT for sulten eller alt for træt. Men måske netop derfor er det sundt at prøve?!

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi, jeg er jo heldigvis selv sluppet nådigt. Og hvis man skulle være helt i blodsukkerchok kan man jo vælge at bruge nogle af sine kcl akut:-) Men ja, der er vist mange, der får diverse gener i starten, men jeg tror bare man skal lytte til sin krop og faste de timer man kan og har det ok med, og så gradvist sætte timeantallet op til de 36. Tror bestemt at kroppen vænner sig til det, og man måske netop på sigt kan komme helt ud af det med fald i blodsukkeret. Værd at prøve. Men aldrig øve vold mod sin krop!

      Slet
  3. Hej Marianne

    Jeg tror ligesom dig, at kroppen har godt af at have fred i et døgn - føler kroppen bruger døgnet til at reparere de skavanker den har at slås med.

    Tænker sommetider på de mange kostråd der går ud på at spise 6 gange i døgnet. Man må ikke være sulten, men vi dør da ikke af at være sulten i nogle timer. Tror ikke det ødelægger eller nedsætter forbrændingen, tværtimod. Men tror også, at kroppen er på overarbejde konstant med så mange måltider dagligt.

    Også elsker jeg den mentale skarphed og ekstra mængde af energi jeg oplever på mine fastedage.

    God faste- og vinterdag
    Jane Filbert

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er stort set helt enig med dig Jane, oplever det på samme med regenerering og forbrænding. Og det at arbejde med at lære sin sult at kende. Jeg tror så til gengæld ikke man skal faste ret meget længere end de 36 timer og det kan jeg jo læse der er mange, der næsten konkurrerer om. Det står der faktisk intet om i bogen, og slet ikke noget der opfordres til. Så hvorfor skulle man dog det. Jeg øver mig på at høre min mave-sult, som Per Brændgaard kalder det. Hvis vi altid kun spiste på vores fysiske sult fra maven, OG stoppede når vi ikke mere er sultne, så var der næppe nogle overvægtige. Så simpelt kan det nok siges..... tak for bidrag og erfaringer:-)

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...