Sidevisninger i alt

torsdag den 9. januar 2014

Mit mirakel-ingefærvand:-)

Min tid er totalt stramt styret i øjeblikket, og sådan kommer det vist til at være det næste lange stykke tid. Fyldt med gode, meningsfulde opgaver - og helt tætpakket! Men blogge, vil jeg bare prioritere også, selv om det foregår i det sene nattetimer. Undskylder samtidig også, at jeg ikke har fået svaret på jeres dejlige hilsner på et par indlæg, håber jeg kommer efter det. Og absolut alt er læst med stor glæde, så TAK til jer.

Flere spurgte forleden til mit mirakel-ingefærvand, som jeg tilfældigt omtalte. Det vil jeg rigtigt gerne fortælle om, for det har faktisk gjort flere gode ting for mit helbred. Og så er jeg blevet helt afhængig af hele tiden at have friske forsyninger. Det smager rigtig godt, og er et dejligt, sundt og stort set kaloriefrit alternativ til alm vand eller vand med smag, der så enten tit indeholder sukker eller trælse tilsætningsstoffer, som jeg ikke ønsker i min krop.


Jeg begyndte at drikke det, fordi ingefær jo er kendt for sin gode effekt på ledsmerter. Ligeledes er både ingefær og citron supergode base-fødevarer, altså modvirker al den syre, de fleste får alt for meget af. Syre er i kød, brød, ost, mælk osv. Base er i alt det grønne primært. Så det udskiller syre fra hele kroppen, og er særligt godt, hvis man har tendens til for højt urinsyre. Personligt tror jeg også at nyrer og galde er rigtigt glade for denne udrensning. Jeg var begyndt at få små smerter i nogle af mine led i mine hænder og fingre. Tilfældigvis havde jeg samtidigt også fået en såkaldt seneknude på siden af min venstre hånd, sådan en høj, hård knold!!! Så ikke godt ud! Min læge havde sagt, at når først man havde fået sådan en, kunne den ikke forsvinde af sig selv, og skulle opereres væk - vist nok noget mange kvinder i overskudsalderen oplever at få, altså seneknuder! Jeg er bange for alle læger, så jeg ville heldigvis ikke have den opereret:-)

Nu har jeg så drukket mit mirakel-ingefærcitronvand i ca 4 måneder. Efter en måned begyndte mine ledsmerter at forsvinde, og efter godt 2 måneder opdagede jeg pludseligt, at min seneknude stort set var forsvundet. Så jeg drikker selvfølgelig videre. Og det smager skønt. Her i julen fik jeg ikke rigtigt drukket det i et par uger, og straks begynder de små fine ledsmerter igen! Så det virker rigtig godt på mig. Og er jo helt naturligt og kan ikke skade. Og man kan ikke drikke for meget.

Hvis du har lyst til at prøve, så gør du sådan her:

1 bakke ingefær skrællet og skåret i tynde skiver
3 øko citroner - skallen skrælles af med kartoffelskræller og saften presses
2 liter vand

Hæld skræller, saft og ingefærskiver i vandet og kog det op og lad koge 5-8 minutter. Lad det afkøle og hæld på flasker. Jeg hælder "fyldet" med over i flaskerne, så det kan trække videre. Jeg fortynder drikken ca. 1:1 - dvs jeg drikker ½-1 liter af saften hver dag + det vand jeg fortynder med. Hvis man synes, det er for surt eller skarpt, kan man evt tilsætte lidt flydende honning, men jeg gør det aldrig selv.

PS:  I går havde jeg min 2. fastedag på 24 timer og brugte 100 kalorier på det døgn. Det gik endnu bedre end sidst, følte faktisk ikke sult på noget tidspunkt, og kunne nok godt have fortsat fasten ½ døgn mere, men hvorfor skulle jeg dog det, når de sundhedsmæssige fordele opnås på denne tid. Og glædede mig mere end normalt til aftensmaden efter et døgns faste, sådan at jeg virkelig kunne være mindful omkring min spisning. Måltidet smager faktisk af mere, når man er virkelig sulten på den gode måde. Jeg følte mig ikke træt eller flad på nogen måde. Jeg tror faktisk, at den her livsstil kommer til at passe mig rigtig godt. Print denne artikel

16 kommentarer:

 1. Jeg skal så meget teste dit ingefær-vand. Og vil også smaddergerne igang med at faste. Jeg føler bare så hurtigt at jeg bliver sulten og har smerter i maven. Jeg må gi det en chance til. Dejligt, at du har travlt med meningsfyldte opgaver….

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marian - herligt, du har lyst til at prøve det, jeg er næsten sikker på, du vil kunne lide det lige så meget som mig. Øv, at du har oplevet de ting med fasten, jeg har åbenbart været heldig med nul besværligheder. Jeg tror, man skal tage en meget stille start med faste når kroppen taler til dig - så bare tage nogle færre timer i et par uger og gradvist sætte det op. Ingen grund til at stresse kroppen, det er jo ikke meningen. Knus og god weekend

   Slet
 2. god morgen :-)
  tak for opskriften. Den skal afprøves, for jeg kan rigtig godt li´ ingefær. Vil du fortælle hvor meget en bakke ingefær vejer ? Her hos mig kan ingefær kun købes i løs vægt.
  Mange hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angelika - hvis du kan li ingefær, blir du sikkert også vild med den her eleksir:-) Jeg har ikke lige en ny bakke ingefær ved hånden, men skal nok lige skrive det om et par dage når jeg køber igen. Men mon ikke der er 100 gram vil jeg tro. Og ellers kommer det nok ikke så nøje, jo mere stærkt man kan drikke det, jo bedre effekt tror jeg næsten, og ellers bare fortynde med mere vand. Men jeg tjekker det lige:-) Kh og god weekend - Marianne

   Slet
 3. Jeg vil helt vildt gerne prøve det vand der, men jeg er noget usikker på det der mål med ingefæren - jeg køber nemlig min ingefær i løsvægt, så der er ingen indpakning eller noget, så hvor meget er en bakke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helene - du kan se mit svar ovenover:-) Her på Samsø kan man desværre ikke købe ingefær i løs vægt:-) KH og god weekend fra Marianne

   Slet
  2. Jeg var ikke hurtig nok til at se, der allerede var blevet spurgt om det :3 God weekend til dig også :)

   Slet
  3. Skidt da med det, hellere en gang for meget end for lidt:-)

   Slet
 4. Haps... jeg skal helt sikkert prøve. Tak til dig søde Tante ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Så dejligt at dele og inspirere:-) Selv tak søde læser:-)

   Slet
 5. Skønne opskrifter, der klart må prøves - dejligt at du er så aktiv igen:-))
  Jeg havde selv en seneknude på håndleddet som barn. Skulle også opereres, men skulle lige på vandretur i fjeldet i Norge først. Her falder jegvog tager kraftigt imod faldet med hænderne med resultat, at knuden forsvandt! Det lyder sindssygt, men jeg havde også hørt, at knuden kunne "knuses" væk med et slag... Det gjorde meget ondt, men knuden var i hvert fald væk og kom aldrig igen. Måske skal du prøve dn klodset vandretur i de skønne "fjelde" ved Issehoved og bare snuble over en stor sten:-)) Eller måske findes der en alternativ behandling (klog mand/kone) som kunne testes inden operationen. Held og lykke med det - hilsen Anne :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det kan man da kalde held i uheld! Hvor vildt at den så bare forsvandt:-) Min er jo heldigvis forsvundet på grund af ingefærvandet, tror jeg. Og måske også at jeg i samme periode har spist meget lidt kød ....tak for historien Anne, og tak fordi du skriver det er dejligt, jeg er aktiv her igen:-

   Slet
 6. Yum - det lyder godt! Jeg putter ofte en skivet citron i min vandkande.. eller et par stykker ingefær. Har aldrig tænkt på denne kombination. Det må forsøges (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det er også godt, men når du koger det, så trækker man meget mere ingefær ud:-) Du må prøve det:-)

   Slet
 7. Hej,

  jeg har længe haft ledsmerter og ville forsøge om din drik kunne afhjælpe dette.
  Jeg har nu drukket det i 4 dage. 1 liter om dagen fortyndet med vand.
  Jeg har fået voldsom vand i kroppen i fingre, håndled, ansigt og ankler og har været syg lige siden med influenza lignende symptomer.
  Jeg tænker min krop er i gang med en udrensning og er egentlig frisk på at fortsætte selv mine ret voldsomme hævelser gør rigtig ondt.
  Jeg ville egentlig bare spørge om du eller andre havde prøvet det samme i starten ?
  Jeg tænker jeg giver det 14 dage og hvis det ikke er blevet bedre, må jeg stoppe desværre,

  Med venlig hilsen

  Camilla

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...