Sidevisninger i alt

søndag den 26. juni 2011

Fuldkornspizza

Pizza er en sjælden gæst i mit køkken. Men hvis det skal være, så skal det i hvert fald være hjemmelavet. På nær når en vis ung dame overnatter her - hun kan absolut kun li' den fra pizzamanden! Nå, men en rest hakket oksekød fik mig alligevel på tanken. Og den blev ærlig talt rigtig, rigtig god. Så her kommer lidt inspiration til, at du også laver din egen pizza - og husk, at det er oplagt at bruge små rester. Det vil man aldrig lægge mærke til at det var:-)

Min kom til at se sådan her ud...... lækkert, ikk!


Her er den helt varm og sprød....

Dejen
2 dl vand - næsten koldt
25 gram gær
1-2 tsk salt
200 gram fuldkornsdurummel
Ca. 100 gram øko hvedemel

Opløs gæren helt i vandet, tilsat fuldkornsmelet + salt og rør godt rundt. Ælt hvedemel i til dejen netop slipper hænderne. Brug så lidt mel som muligt, men uden at den klistrer helt vildt. Lad dejen hæve 30 minutter.
Slå dejen ned, og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir (måske med lidt mel på). Rul en lille kant på pizzaen, så fyldet kan holde sig inde. Lad den hæve, mens du varmer ovnen op til 250 grader.


Her er den klar til at komme i ovnen. Du kan naturligvis komme nærmest hvad som helst på din yndlingspizza. Hvis du vil lave en som min, skal du ca. bruge:

200 gram økologisk hakket oksekød
1 stort finthakket løg
1 rød chili eller 1 tsk chilipulver
1 spsk oregano

Svits kød og løg godt i lidt olie, tilsæt krydderier og afkøl lidt.

Desuden
1½ dl mosede økologiske tomater fra flaske
½ bakke markchampignon
1 rød snackpeber
1 stor mozarella i skiver
frisk basilikum


Smør de mosede tomater ud på bunden direkte fra flasken - det er nemt, og man kan tilsætte smag og krydderier på det øvrige fyld. Hæld "kødsovsen" oven på dette, og dæk med mozarella i skiver, champignon og rød peber. Bages ved 250 grader i ca. 15-20 minutter inden osten er smeltet og let gylden, og kanten er sprød.


Så er der serveret - det ku' godt være jeg sku' huske at lave sådan en pizza lidt oftere ..... og med en skål salat ved siden af, er den sundhedsmæssigt også i orden vil jeg mene:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Uh, superlækker pizza. Jeg bager alt for sjældent pizza - men den der er da lige til at kopiere ;-)

    SvarSlet
  2. ja, jeg gør det nemlig også så sjældent, og det er jo faktisk nemt, og godt til rester, som du jo også gerne vil lave til nye gode sager:-)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...