Sidevisninger i alt

lørdag den 4. juni 2011

Mindfulness med kammerjunkere

En fæl mistanke er ved at tage plads i min sjæl. En mistanke, der retter sig mod dem, der bor på landet. Dem, der selv har høns, hvor de dagligt snupper æg, og hvor kornet til melet har groet lige uden for deres stuer. Jeg mistænker dem efterhånden for at ha' en Hemmelig Klub. Sådan en Klub med verdens bedste opskrifter! Så en gang imellem lægger de lige en enkelt opskrift ud til os andre. For at tirre os. For at få os til at føle os dumme over at bo midt i en storby, og være nødt til at købe æg og mel i discountbutikker. Gad vide, hvad de ellers har af hemmelige opskrifter, som vi slet ikke kender til? Åhh, kære Univers - send mig et menneske, der vil købe min lejlighed, så jeg kan få styret min udlængsel, og komme med i den Hemmelige Klub på landet:-)

De her kammerjunkere fra Lone Landmand må være én af opskrifterne fra den Hemmelige Klub, som de har røbet.... udover forførende smag, er det rent mindfulness at bage dem. De er en prøve for stressede byboere. De tar' TID. At trille alle de små kugler! At sætte dem pænt på plader. At tage dem ud, og skære hver enkelt lille kage midt over. At sætte dem tilbage på pladerne og lade dem tørre. At tage dem ud igen, og fylde dem i  en fin dåse. .. måske var det nemmere bare at kaste dem ned i en tallerken med koldskål med det samme? TID er kærlighed. Og TID er det mest retfærdige i verden, fordi vi alle sammen har fået nøjagtig lige meget af den. Vi vælger selv, hvad vi vil putte ind i vores TID. Og vi bruger som regel vores TID på det, der betyder noget for os.

Og det betyder noget at bage sine egne kammerjunkere ....og jeg ved allerede nu, hvem af mine kære, der skal have sådan en pose med min TID:-)

Du skal bruge:

500 gram øko hvedemel
175 gram øko smør
100 gram flormelis
2 store dejlige æg
1 dl god mælk
2 tsk bagepulver + 2 tsk vanillesukker
1½ tsk stødt kardemomme
Revet skal fra en øko citron

Bland mel, flormelis, bagepulver, vanillesukker og kardemomme (næste gang tager jeg lidt ekstra af både vanille, kardemomme og citron. Bare lidt!) Smuldr smør i melblandingen. Saml tilsidst dejen ved at tilsætte æg, mælk og citronskal og ælt den sammen til en ensartet konsistens.
Dejen skal nu hvile i køleskab mindst 1 time.
Trilles herefter til små kugler af ca. 2 cm og bages ved 200 grader i ca. 10 min. Nu flækkes de små lune kager, og sættes tilbage i ovnen (som du nu slukker) og lader dem tørre i ca. 20-30 minutter. Hold øje med dem.
Her er dejen samlet og klar til at hvile i køleskabet .... 
Her er de trillet til kugler og klar til at komme i ovnen første gang ... mine blev lidt for store. De hæver jo ... 
Så er de bagt, og hver kage halveret med en skarp savtakket brødkniv, lagt tilbage på pladerne for at tørre i ovnen...
Tørrede og næsten klar til at blive fyldt i fine dåser .... så ingen kan se de Hemmelige Kager fra den Hemmelige Klub...NU OGSÅ I STORBYEN
Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Ej, hvor et sejt projekt. Og interessant tanke om tid og retfærdighed. Jeg skal jo kværulere, så: Hvis levealder og velstand følges positivt ad, så er selv tid på en måde uretfærdigt fordelt? Men døgnet er selvfølgelig lige langt for alle.

  Jeg må prøve at lave sådan en omgang kammerjunkere engang, mums!

  SvarSlet
 2. Jeg er og bliver bare ikke en bager. (selv om jeg nogen gange påstår over for mig selv, at det bare er pga mangel på røremaskine). Men det der, er godt nok overskud!

  SvarSlet
 3. Altså jeg har jo et stort landsted til salg på landet (MED hønsehus) og udsigt over naboens kornmark og kirsebærplantage :-) Vi har ingen hemmelig klub, men der er nu noget over hjemmeavlet æg og ditto høns. Men det vigtigste er ikke at blive frelst og der er ingen frelsthed her. Jeg køber sgu også mad i plastik som alle andre, for høns lægger jo ikke æg hele året og Lammefjorden leverer ikke friske nye kartofler og asparges hele året. Sådan er det. Så kom frisk - et stks landsted til salg :-))

  SvarSlet
 4. @Carla: Jeg elsker folk der kværulerer! SS. Jeg har ikke tænkt over om levealder og velstand som sådan følges ad? Kommer måske også an på hvordan man definerer velstand? Men næh, det er nok kun den der med døgnets timer, der holder vand:-) Men det synes jeg så også mange gange den gør - mange (inkl mig selv) har det med at sige "jeg har ikke tid" hele tiden. Næh, de/vi vælger at prioritere noget andet ... jeg synes ofte jeg oplever som single at folk synes, at jeg har al tid i verden, så derfor er det altid mig der "kan du ikke lige". I virkeligheden har jeg squ mindre tid, fordi jeg selv står for alt! NÅ! LOL

  @Skjold - den med røremaskinen kan du godt glemme alt om, sådan en har jegheller ikke! Ønsker mig så godt nok en trods alt:-) Men det er jo kun fedt, at du laver nogle andre ting. Det var da kedeligt, hvis der var kammerjunkere og kager på alle blogs!

  @Camilla: Dejligt at få en hilsen fra dig her. Og dit landsted lyder skønt - skal jo så desværre først lige ha' solgt mit eget før jeg kan kaste mig over noget nyt:-) Så hvis du vil bytte med 140 kvm lejlighed på 5. sal? LOL
  Nej jeg er godt klar over det kan være noget andet at bo på landet om vinteren!

  SvarSlet
 5. Tak for super fin opskrift og viise ord om tid - har jeg klart lyst til at give mig i kast med, kan være det hjælper mod eksamensstress :) Og er jeg træt af de kedelige købe-junker der smager lidt fjollet. Hyggelig blog du har forresten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frk Uldbjerg - som til Lene, er jeg virkelig ked af det er smuttet med at se jeres kommentarer. Måske du nu får lyst til kammerjunkere hvor det er sommer igen! Dejligt du synes her er hyggeligt

   Slet
 6. Dette er en rigtig interessant artikel, tak for det. I øvrigt har jeg lige stødt på et par meget interessante kurser i mindfulness. Der er bl.a. et kursus i stresshåndtering og i varigt vægttab og der er både mulighed for 1-dags kurser og længere forløb. Jeg har faktisk ikke vidst man kan tabe sig gennem mindfulness. Er ellers rigtig interesseret i mindfulness og praktiserer det dagligt. Så vil lige dele dette link med jer og håber I kan bruge det. Se linket her: mindfulness kurser

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene - jeg er virkelig ked af jeg først ser din respons meget lang tid efter du har lagt den til mig. Det er smuttet og det er jeg ked af! I mellemtiden er der kommet en del med mindfulness og vægttab, og det tror jeg er godt og rigtigt ... tak for hilsen

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...