Sidevisninger i alt

onsdag den 15. juni 2011

Old School kogt torsk!

Tid har jeg pludselig nok af. Det er uvant. Til gengæld er der ikke noget overskud og det skulle man jo så ellers tro! Sådan er livet så uforudsigeligt.

Lysten og energien til indkøb er på nulpunktet - så igen i dag skulle fryser og køleskab stå for en grundig ransagning. Når man er i mangel på overskud, gælder det om at bygge sig selv op på alle måder. Fysisk, psykisk og åndeligt. Og god og forholdsvis sund mad er en del af det, man konkret kan gøre i mangel af bedre. Jeg er også gået i gang med det apparat af vitaminer og kosttilskud, jeg normalt tager om vinteren. Måske et skud ekstra D- vitamin vil gøre underværker - man har da lov at tro og håbe:-)

Jeg fandt torskefileter - og ville så ha' old school dampet torsk med alt det traditionelle tilbehør. Her er en nød-variant, som jeg ikke led spor nød med.


Dampet torsk med store kapers, hakket hårdkogt øko æg, nye samsøkartofler, en håndfuld lækre gourmet bønner fra sidste uges kasse fra Aarstiderne, lidt sprøde sugarsnaps, rødbederelish fra Meyers - og allervigtigst SENNEPSsovs!!


Torsken blev lagt i bagepapir, godt med ramsløgsalt + peber, og da jeg ikke havde noget peberrod (hulk hulk) fandt jeg i stedet de sidste fede kapers i olivenolie i et glas i køleskabet. Glasset blev tømt oven på fisken sammen med citronsaft og skiver...


Almindelige rødbeder havde jeg ikke - men dette glas, som jeg fik i fødselsdagsgave i april, stod på hylden og bød sig til ....det var rigtig dejligt tilbehør. Revne rødbeder med løg og en sødlig krydring ...


Sennepssovsen var en gammeldags opbagning med letmælk og masser af grov økologisk sennep. Jeg havde ikke fiskesennep, og det betød intet. Jeg kom noget af væden fra fisken ned i og justerede med en god sjat hyldeblomstsaft. Det sidste en pludselig indskydelse, fordi jeg synes, den var en anelse for skarp ... det var helt perfekt af afrunde smagen med uden at man overhovedet ville ane, der var hyldeblomst i .... der var jeg lige lidt stolt over mig selv! Ha ha


De her lækre bær havde jeg alligevel fået hevet med hjem, da jeg nødtvunget skulle på posthuset .... og så fik jeg brugt mine fine nye skåle fra Modo for første gang - jeg har købt dem via Lauritz.com, og synes de er rigtigt fine med deres organiske facon. Der følger også 2 mindre skåle med i købet .... dem skal jeg nok få glæde af.

Ønsker jer glæde og vitalitet Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. synes altså, det er ret overskudsagtig aftensmad, det der :)

    SvarSlet
  2. ha ha, jamen du har ret, det endte det pludselig med at blive alligevel:-)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...