TAK for den mildeste vinter i mands minde - det er næsten ikke til at fatte den er forbi! Der står forår på kalenderen, og jeg er svimlende lykkelig ved tanken om den tid, der venter os nu. Mange måneder med sol, lys, latter, udeliv, friske hvide økologiske asparges og masser af feriegæster i det lille hus ved havet:-)
I dag har jeg sat løgblomster i potter - den her hjerte-keramikpotte er så feminin og rustik på samme tid. Og min forkobrede hyacint er altid fremme - den er et lille kunstværk i sig selv.
De lyserøde Ittalia glas er også fyldt med en lille lilje og husløg fra haven..
Den her sjove plante har vist ikke noget med forår at gøre - men sjov er den, og min dygtige blomsterhandler fyldte potten op med lyserøde sten og andet fjas:-)
Sæt dine løgplanter helt enkelt i bunden af en glaspotte - så har de plads til de lange stænger!
En tur til fisker Mogens ved Ballen Havn - her er MASSER af stenbidere i år - så prisen er dejligt lav. De her 2 kg fik jeg for 250 kr....
Jeg har ikke prøvet selv at rense stenbiderrogn før - det tar lidt tid, men er med statsgaranti alt besværet værd:-) Lad et stålpiskeris glide gennem rognene og masser af koldt vand, og fjern hinderne. Bliv ved indtil alle hinder er væk.... skift vand flere gange undervejs ...
Tilsidst har du den pureste lyserøde rogn, som lige skal saltes inden den er klar til at blive NYDT. Jeg har frosset ned i små alubakker, så her er et pænt lager. Og gæsterne imorgen skal selvfølgelig trakteres:-)
Emil holder øje fra sin udkigspost og fornemmer også forår og fuglefløjt .... bring it on!
Print denne artikel
Åh stenbiderrogn! Den ene af de to bedste ting ved februar måned! Vi spiste også rogn til frokost, da jeg fandt nogle hos fiskehandleren i supermarkedet, og de var faktisk af fin kvalitet (var ellers lidt skeptisk).
SvarSletGod lørdag :-)
Jeg ku slet ikke huske at stenbideren var så tidligt, og helt skønt er det. Rogn er osse bare delikat. Det vil jeg kigge efter..tak og osse god weekend til jer
SletHoldfast det var billigt for de smukke stenbider rogn. Jeg synes de er så gode med finthakket rødløg, creme fraiche og på hjemmebagte boghvede blinis. Uhmnnnn
SvarSletHej Marian
Sletja, det er bestemt en pris der er meget nemmere at komme i nærheden af end den pris jeg kender fra Frederiksberg:.-) Boghvedeblinis kender jeg ikke, men det lyder skønt