Sidevisninger i alt

onsdag den 16. september 2015

Bananmuffins med valnødder og karamelfrosting

Fire tiloversblevne bananer var smidt i fryseren hen ad vejen (bare smid dem ind med skal og det hele, når du kan se, du ikke når at spise dem, mens de er gode). De kaldte på en nem omgang muffins med banan og valnødder - de to ting matcher hinanden rigtig godt.

De bagte muffins kan du så bagefter smide i fryseren, og så har du virkelig nem kage, som kan tø op på under en halv time. Her "på landet" ved man aldrig om naboerne lige kommer forbi til kaffe:-)


15 stk muffins
3 gode landlæg
200 gram sukker
75 gram øko smør - smeltet og afkølet
150 gram øko hvedemel
1 spsk hjemmelavet vanillesukker
1 tsk bagepulver
200 gram moden, moset banan
1 stor håndfuld grofthakkede valnødder

Bland mel med bagepulver. Pisk æg, sukker og vanillesukker tykt og luftigt indtil sukkeret er opløst. Vend halvdelen af melblandingen forsigtigt i æggemassen, dernæst ½ af smørret og gentag med mel og smør. Vend til sidst valnødder og banan i dejen. Endelig ikke røre for meget - kun lige til dejen er ensartet. Fyld dejen i muffinforme og bag dem ved 180 grader i ca 20 min.


Frosting
200 gram øko smør
250 gram flormelis
1 tsk vanillepasta
3-4 spsk kogt, kondenseret mælk, dvs karamel
½-1 tsk havsalt

Pisk smørret et par minutter, tilsæt vanille og derefter en skefuld karamel og lad det blive pisket godt med. Herefter tilsættes flormelis og karamel på skift indtil det er helt luftigt. Smag på det undervejs og stop med at tilsætte, når du synes smagen er god:-) Fyld i sprøjtepose og tylles på kagerne. Pynt med en valnød eller hvad du synes. I dag fik jeg lige øje på min mynte i haven og dens overflod.


Uha, det var en varm sommerdag de blev serveret, så toppingen var lige ved at smelte på ingen tid! Mine nåede ikke en tur i køleskabet, men smagen fejlede ikke noget:-) Print denne artikel

1 kommentar:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...