Sidevisninger i alt

tirsdag den 29. september 2015

Æbletosca-tærte

I dag får du kagen fra i går - hvis "undskyldning" var at min nabo skal fedes op! Hun var heldigvis rigtig begejstret for den:-)

Det er nu de danske æbler er allerbedst. Spis dem endelig hver dag friske og rå, og hold dokteren væk:-) Som man sir:-) I går da jeg spontant inviterede naboen på kyllingesuppe, blev der også tid til at lave den her superlækre æble-mandelkage. Uha, ikke så godt med "fræk" kage på en hverdag, så lad os ikke dvæle mere ved det!


Dej
180 gram øko hvedemel
100 gram øko smør
2-3 spsk koldt vand

Smuldr smør i melet til det har en grynet konsistens, og saml hurtigt dejen med koldt vand. Læg den i køleskab 1 time. Rulles ud mellem to stykker bagepapir og lægges i smurt tærteform. Læg et stk bagepapir oven på dejen og nogle bagesten/tunge tørrede bønner eller lign, sådan at kanten på tærten ikke falder sammen. Forbages 12 minutter ved 200 grader. Fjern bagepapiret igen bagefter. 

Fyld
4 æbler fra nogens have, så du ved de ikke er sprøjtet :-)
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
2 spsk citronsaft

Fjern kernehuset på æblerne, halvér dem og skær i tynde skiver og vend med citronsaften og de to andre ting. Kom dette i den forbagte tærtebund


Topping
150 gram smuttede og grofthakkede mandler
125 gram smør
1½ dl rørsukker
3 spsk øko hvedemel
2 spsk øko fløde
1 spsk lys sirup

Smelt smørret på en pande og kom resten af ingredienserne på og lad koge ca 5 minutter. Hæld nu toppingen hen over æblerne og bag tærten yderligere ca 20 minutter ved 200 grader eller til den er gylden. Lad afkøle næsten helt og server med letpisket fløde.


Bon Appetit er der kun tilbage at sige:-)

Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Et æble om dagen holder lægen væk - hvis du kan ramme ham ...
    Elsebeth

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...