Sidevisninger i alt

mandag den 28. september 2015

Hjemmelavet cop noodle suppe m/kylling

Et kyllingeskrog og et stort kyllingelår i fryseren og nogle lidt trætte grøntsager kaldte på varm suppe, og "resterne" blev tryllet om til et fint hverdagsmåltid, som jeg spontant inviterede min ældre nabokone ind til. Hun har mest appetit, når hun spiser sammen med andre, så det er rart og nært bare at mødes en times tid over fælles aftensmad en dag vi begge alligevel ellers skulle spise alene.

Cop noodles er jeg slet ikke i målgruppen for, og køber det aldrig. Alligevel kom jeg til at tænke på at retten endte med at være en væsentligt lækrere og sundere udgave af de populære nudelsupper. Så hvis du er børnefamilie, kunne det her være et godt hjemmelavet alternativ:-) Suppen kan nemt fryses ned i mindre portioner.


Selv om kyllingen var stor og økologisk, er det her alligevel et billigt og nærende måltid for to personer. Og velsmagende ikke mindst:-) Suppen serverede jeg med hjemmebagte grove boller, men det behøves nu slet ikke, da der er masser af fyld i selve retten.


Du starter med at koge en dejlig fond cirka sådan her:
1 råt kyllingeskrog (gemt i fryseren, da jeg havde parteret en hel god kylling, køb fx Løgismose i Netto)
1 stort lår fra samme kylling
3 små gulerødder
1 stort løg med skal (giver god farve til fonden) i kvarte
1 persillerod
4 stængler bladselleri
1 porre
3 laurbærblade, hele peberkorn, 1 spsk tørret løvstikke (eller hvad du kan lide)

Det hele dækkes med vand og står og simrer et par timer. Si det hele gennem en sigte og tag kyllingekødet fra. Pres grøntsagerne godt ned i din si, så du får hele kraften med. Disse grøntsager kasseres nu. Hæld fonden tilbage i gryden.


Og så skal du bruge:

2 gulerødder
2 porrer
3 "reder" fuldkornsnudler
1-2 tsk karry fra Urtekram
Salt, peber, evt en anelse bouillon fra Herbamare

Skær porrer i skrå skiver og gulerødder i tern og lad dette koge i suppen til det er næsten mørt. Smag til med karry, salt og peber. Tilsæt nudler og lad simre 3-4 minutter og tilsidst varm kyllingekødet op i suppen og servér helt varm med lunt brød.


Så er der serveret - og selv om vi har nogle helt vidunderlige stille og solrige efterårsdage, så går det fint an at servere suppe:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Åh, det ser lækkert ud! En helt værdig konkurrent til cup noodles, selvom det jo nærmest ikke kan sammenlignes. Det giver også en særlig tilfredsstillelse at vide, at man udnytter råvarerne fuldt ud, hvilket man jo virkelig gør, når man kan lave lækker mad på baggrund af så lidt som skroget fra et tidligere måltid :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina - du har helt ret i hvad du skriver:-) Det kan næsten ikke sammenlignes, og jeg elsker også bare at lave et komplet måltid ud af "ingenting", det gir bare god mening. Mange tak for hilsen. kh Marianne

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...