Sidevisninger i alt

tirsdag den 15. september 2015

Ugen på øen - og de sidste figner:-)

Hele 151 store, lækre figner har mit lille træ i haven beriget sensommeren med. Men nu er de sidste også lige plukket idag. Og æbler, pærer og brombær venter i bunker:-)

Det er også på tide, du hører fra mig - meditationsweekend, andre gæster og det gode liv har taget opmærksomheden:-) Men her får du lige lidt tilfældige fotos fra "siden sidst".


De ultimativt sidste friske figner for i år - blot halveret, dryppet med honning og bagt i ovnen. Det blir min morgenyoughurt glad for. Drysset med ristede hasselnødder ... klar til en ny og dejlig dag.


En halv grydefuld andre figner er kastet over ilden med vanille, masser af citron, hel kanel og rørsukker. Her er vist figenmarmelade nok til næste sæson!


Efteråret er så småt sat ind og den første lidt tungere ret har set dagens lys - økologisk gris med syrlige ribs og naboerne til bords. Så hjælper det på at dagene allerede er blevet en del kortere.


Her blev eksperimenteret med nogle totalt sprøde kartofler - dem må du få opskriften på en anden god gang:-)


Skønne krydderurter og rester af ugens grøntkasse lagde op til lasagne ....


Græskar, squash, tomater, fennikel, peberfrugt blev ristet i ovnen for at trække max smag og sødme ud af lækkerierne...


Og alle grøntsagerne knaldet i en grøntsagslasagne med spinat og muskat i sovsen - mums, den blev god.


Her er også lavet flere glas med fermenteret kål - kraut, som det hedder... og snart skal jeg ikke vente længere på at kunne spise det første glas. De skal fermentere i 28 dage før der er fuld smæk på sundheden.


Første forsøg med en grøntsagsgalette - altså en dej med olie og mel, og masser af porrer og svampe som fyld - til ære for vegetarveninden.


Den blev helt vildt god - jeg må lave den igen, og give dig en rigtig opskrift:-)


Rød spidskål, røde æbler og tranebær i en slaw .... også perfekt efterårsmad


Pastasløjfer i alverdens farver (naturlige farver vel og mærke) fyldt med sprøde grøntsager og syrlige ribs kom også på et af gæstebordene ...


Og noget helt andet - min nyerhvervelse, som jeg bare er helt vildt glad for. Jeg har længe ønsket mig sådan et bord og endeligt fandt jeg et par stærke mænd, som ville lave sådan en til det lille hus. Over 150 kg egetræsstub med hjul fræset op under, så den svæver lidt. Og egetræet her over 100 år gammelt og har stået i Brattingsborg Skoven her på Samsø. Det synes jeg bare er så fint ....


Så nu står træet her ved karnappen i stuen på førstesal... den tilhører vist huset nu, da den jo næsten er umuligt at bære ned igen:-)


Det er smukt at bringe naturen ind i boligen på mange måder....


Og den her gamle fine, lille stol, som er helt fra mit barndomshjem er nu lige sendt til en møbelpolstrer...han mente den er tegnet af en af de kendte danske møbelarkitekter og vil forsøge at undersøge det.


Den blir shinet op og får nyt betræk, og jeg kan næsten ikke vente på at se den få nyt liv.

Det var lidt helt tilfældigt fra min lille verden de sidste dage - i en tid, hvor mennesker i nød ellers fylder vores bevidsthed og giver anledning til mange tanker om livet. Jeg ønsker dig fred og lys dér, hvor du er:-)

Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. Åh, det ser skønt ud - især med friske figner! Og sikke en portion du har høstet :-)

  Her går jeg stadig og plukker brombær, blåbær og hindbær (hurra for efterårshindbær), og vores blommetræ er gået amok efter en meget stille start.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så godt andre havde plukket hindbær forleden, og jeg troede faktisk de var slut for længst. Hvor ultra lækkert med egne blåbær - det virker altså også meget eksotisk :-)

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...