Sidevisninger i alt

tirsdag den 28. juni 2011

Fasaner - nogle gamle nogle!!

Jeg ved det godt - jeg er en totalt kikset madblogger! Servere fasaner på en varm sommerdag! Knald i strikhuen, vil man nok kunne sige. Eller rettere sagt, det synes jeg faktisk selv! Men dels havde de her 2 fasaner ligget alt, alt for længe i min fryser, og dels vil jeg have plads nu i min fryser til nogle jordbær, kirsebær og den slags, der er rigtigt attraktivt at have på lager om nogle måneder. Så nu skulle det være!
Kald mig bare kikset!

For at få de gamle kræ pimpet lidt op, kunne jeg kun komme i tanke om at overtrække dem med en masse usunde, men lækre sager:-) Her er fadet lige kommet ud af ovnen ...


Men først startede jeg med at brune de rengjorte og parterede fugle rigtigt godt... stegeskorpe er vigtigt for rig smag!


Og så på med løg, hvidløg, porrer, gulerødder, laurbær, hele peberkorn, kværnet peber og ramsløgsalt.... og fylde bunden op med et par glas god rødvin (så ku' man også lige drikke noget bagefter, når flasken nu var åbnet..) og en sjat fløde, der også var på sidste vers...oven på blev lagt godt med tynde baconskiver, fordi det giver meget smag, og passer godt til vildt .....Og så var det tid til en lille time i ovnen.


Da det kom ud, fiskede jeg kødet op og billede alt fra benene (og skroget er i dette øjeblik ved at blivet lavet til fond med masser af grønstsagsrester), og tage grøntsagerne op, si skyen og lave den til en skøn sauce med mere fløde, lidt æblegastrik osv. Og så tilbage med de rene kød-bidder og grøntsagerne - så kunne det serveres som en slags ragout med nye kartofler og selvfølgelig måtte der waldorfsalat lavet på creme fraiche til.....

Hold da op for en stor portion, jeg vist kom til at anrette her! Synes altså portioner ser større ud på billeder end i virkeligheden eller hvad????? Det smagte skønt, solskin eller ej, og nu blev der plads i fryseren, så jeg skal afsted efter friske bær ..... og en kirsebær-udstener.....Klidmoster har lavet en kirsebær-is, der ser underskøn ud .... Print denne artikel

5 kommentarer:

  1. Hej Marianne !
    Tusind tak for det flotte sjal, du ramte plet :)
    Og det der med fasanerne. Vi fik tarteletter med vildtfyld den anden dag, så.....
    kh Birgit

    SvarSlet
  2. Hvor ser det bare super lækkert ud :)

    /Gitte

    SvarSlet
  3. Mums!! Vildt kan man altid spise :)

    SvarSlet
  4. Lettelse - godt I ikke synes, jeg er helt kikset! Tak søde mennesker ....

    SvarSlet
  5. Orv, virkelig lækker måde at lave fasaner på :-) Tak, det er altså en vildt nem måde at lave is på. Fandt du en udstener?

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...