Sidevisninger i alt

søndag den 22. juni 2014

Hurtige wienerbasser!

Winerbrød har jeg aldrig fået "gjort det i". Har flere gange tænkt på at ville prøve - bare for udfordringens skyld. Det er vist ikke verdens nemmeste bagværk:-)

De her er heller ikke rigtigt wienerbrød, nærmere en fusion mellem en bolle og et wienerbrød. I hvert fald en gærdej, som er rullet ud med en pæn mængde smør! De er nemme at arbejde med, og du kan have dem klar på et par timer fra start til serveringsklar. De er klart bedre end de fleste bageres standardwienerbrød, og så har du selv lavet dem! Lad der gå mormor i den!


8-10 stk. nemt wienerbrød:-)
1,5 dl øko sødmælk
25 gram øko gær
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 øko æg
100 gram blødt øko smør
ca. 400 gram øko hvedemel
Sammenpisket æg til at pensle med
Flormelis og vand til glasur


Lun mælk og sukker til håndvarmt og opløs gæren helt deri. Tilsæt æg og kardemomme og lad stå 15 min og gære. Tilsæt nu mel lidt af gangen - ikke det hele! Kun til dejen akkurat slipper siderne i skålen. Den skal være meget blød. Rør den 4-5 minutter. Drys bordet godt med mel og rul dejen ud til en rektangel. Fordel det bløde smør over hele fladen. Fold dejen 3 gange rundt om sig selv og rul den forsigtigt ud - drys med mel, så kagerullen ikke hænger fast. Fold igen dejen og rul - gør dette 3-4 gange i alt, så smørret fordeler sig. Rul ud til en rektangel igen, og skær strimler af ca 2 cm bredde. Fold strimlerne, som skulle du til at lave en knude, men ikke helt igennem og "hæft" enderne under dejen. Sæt på bagepapir (man kunne også lægge dem i en lille muffinform) og lad hæve tildækket 1 time. Pensl med æg og sæt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 min eller til de er gyldne. Afkøles tilpas - så glasuren kan hænge fast, men de må meget gerne serveres lidt lune:-)


Når de er lune og helt nybagte er de sprøde og flager, når du spiser den - det er lækkert! Helt afkølede er de stadig gode - men spis dem lige inden for et par timer, synes jeg. Men jeg er også krævende i den retning!

Velbekomme

Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...