Sidevisninger i alt

lørdag den 21. juni 2014

Mit kernerugbrød

Et gammelt indlæg med mit kernerugbrød, som jeg bager igen og igen, er jeg kommet til at slette, og da flere nu har spurgt efter hvor opskriften er blevet af, så kommer den her igen.

Jeg har opgivet det med surdej i rugbrød, og det her brød på kærnemælk og gær er så supernemt at have med at gøre, smager vildt godt og lykkes altid.


Et stort rugbrød
5 dl øko kærnemælk
2,5 dl vand
50 gram øko gær
175 gram øko hvedemel
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 lille spsk havsalt
Evt lidt flydende honning
Økologisk rugmel til det passer!

Lun mælk og vand til det er håndvarmt og opløs gæren heri. Tilsæt hvedemelet og kernerne og rør godt - helst på maskine. Tilsæt nu rugmel lidt ad gangen og kør dejen på mellemste hastighed. Tilsæt salt og honning mod slutningen. Tilsæt rugmel til dejen er lind, men ikke decideret våd - det er en fornemmelse og måske blir det bedre anden gang!

Lad dejen hæve i skålen 1 time og hæld den derefter over i din rugbrødsform.  Jeg bruger altid den fantastiske bageform fra Eva Trio, som har silicone på indersiden. Den skal ikke smøres og brødet kan hældes ud af formen uden en krumme på siderne. Lad hæve i rugbrødsformen tildækket indtil brødet lige når kanten af formen. Det tar ca 1½-2 timer. Prik rugbrødet med en gaffel, pensl med vand og drys evt med flere kerner.

Sættes i kold ovn på 200 grader og bages 1 time og 15 min. Lad afkøle 15 min i formen og hældes derefter ud og afkøles på bagerist.


En sikker vinder og et brød, jeg stort set altid har i huset - det er meget sjældent, jeg køber rugbrød.


Haps, fin krumme, god smag og alt økologisk selvfølgelig .... Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Nej, hvor lyder det nemt og lækkert, det skal prøves!!!
  Har ellers opgivet selv at bage rugbrød.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan har jeg nemlig også selv haft det - med flere mislykkede forsøg med surdej. Indtil jeg prøvede det her og nu har rettet opskriften til, så den passer til mig og virker hver gang. Og ER meget nem og hurtig:-) Håber du får lyst til at bage det

   Slet
 2. Fantastisk opskrift, den er printet og skal bages i ugen der kommer, tak !
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, du lige kunne bruge den:-) Ja, den fungerer osse for mig! Hjemmebagt rugbrød på få timer!

   Slet
  2. Dejligt, du lige kunne bruge den:-) Den fungerer osse bare for mig..

   Slet
 3. Hej
  Jeg vender lige tilbage for at fortælle dig at jeg i går bagte "dit" rugbrød .. det er et super lækkert brød, og allerede i morgen skal der bages et nyt, det første er snart pist væk ..
  Har du prøvet at fryse det ?
  Venlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, beklager jeg har overset din hilsen. Dejligt du kunne li rugbrødet. Ja, jeg fryser tit halvdelen og det er lige så fint

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...