Sidevisninger i alt

fredag den 6. juni 2014

Sommersuppe på hvide øko asparges

Når de hvide asparges er i sæson, og de sælges ved utallige vejboder, så er det bare med at indtage dem i alle afskygninger. Der er visse retter, som jeg laver mindst én gang hvert år, og aspargessuppen her er en af dem:-) Simpelt og godt, selv om de hvide stængler ikke ligefrem er kaloriefattige i den her version!


Aspargessuppe med smørstegte brødcroutons 2-3 portioner
1 pose hvide asparges
2 skalotteløg
4-5 dl god grøntbouillon – fx Hermabare
½-1 dl øko fløde 38%
Godt salt og friskkværnet peber
2-4 skiver landbrød
Lidt smør til at stege i
Skræl asparges, og skær i stykker. Finhak skalotteløg. Svits begge dele i lidt smør uden at det må tage farve. Tilsæt bouillon, lad simre 12-15 min. Blend med en stavblender. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

Skær brødet i tern, smelt smørret på en pande, og rist brødet heri – pas på, det brænder nemt på. Server den varme suppe med lune smørstegte croutons og evt et dryp krydderolie som pynt.



På en regnfuld sommeraften som denne blir du glad for den her:-) Velbekomme

Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Den suppe ser fantastisk ud! Sådan en kunne jeg da godt spise nu... altså selvom det er formiddag ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg sender resten smukke du - der var forresten lidt for meget olie i!

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...