Det er længe siden, det har blæst og rusket som det gør lige nu, og det dér dårlige vejr, de har stillet i udsigt, ku' se ud som om det blir alvor! Så trænger I måske til en kage-opskrift med sommerjordbær. Selv om den blev indtaget i solskin i sidste weekend:-)
En springform på 25 cm
1 bakke jordbær
3 spsk akacie honning flydende
1 spsk olivenolie
1 nip salt
Dej
165 gram sukker
3 store landæg
fintrevet skal fra 1 øko citron
½ spsk vanillekstrakt
1 tsk mandelessens
125 gram øko hvedemel
50 gram mandelmel
1 tsk bagepulver
125 gram smeltet og afkølet øko smør
En lille håndfuld afskallede og splittede mandler
Evt pynt, fx frysetørrede jordbær
Rør honning, olie og salt sammen. Dyp jordbærrene godt i denne blanding, og sæt dem på bagepapir og i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 25 min eller til de begynder at falde sammen og safte. Afkøles noget.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, tilsæt citronskal, vanilleekstrakt, mandelessens. Bland mel, mandelmel og bagepulver og vend dette i dejen. Vend tilsidst smeltet smør i. Fyldes i godt smurt springform. De splittede mandler drysses over kagen, jordbær lægges på og den saft, der er fra bagepladen dryppes ud over dejen. Bages ved 175 grader i ca 20-25 min eller til den er gyldenbrun. Pynt med hvad du har - jeg brugte lidt glasur og frysetørrede jordbær
PS: Jeg ville gerne ha' haft man ku se jordbærrene, men de faldt ned i dejen desværre. Næste gang vil jeg bage kagen 10 min inden jeg lægger jordbær og mandelsplitter ovenpå.
Server lun med iskoldt letpisket fløde - eller lidt vanilleis. Og selvfølgelig stærkt te eller god nymalet kaffe:-)
Meningen var at jordbærrene skulle ligge ovenpå...og der ku' også sagtens ha været flere jordbær!
Lun med letpisket fløde - det kan aldrig gå galt:-)
Kagen var lige så god dagen efter - måske næsten bedre faktisk. Der fik vi den uden fløde!
Print denne artikel
Opskriften lyder godt - lige med undtagelse af det, du gør ved jordbærrene :-( ikke måden, men stavemåden!
SvarSletElsebeth
Tja, jeg er ikke selv et menneske der bruger min tid på at kigge efter fejl, og jeg har ingen problemer med hvis der er en slåfejl eller to!
SletDu bager altid så meget lækkert - denne ingen undtagelse :D
SvarSlet- Anne
Mange tak Anne - jeg tror det at bage næsten er som mentalterapi for mig hi hi
SletDen er så smuk og indbydende - mmm :-)
SvarSletTak, kære du:-)
Slet