Sidevisninger i alt

onsdag den 29. april 2015

Høneballehaven - et besøg værd:-)

I Langemark på Samsø ligger Høneballehaven - fordi den ligger på Høneballevej:-) Ja, vi har nogle sjove navne herovre. Det er Lisbeth, som har skabt dette haveparadis helt fra bunden, og som med stor glæde og passion viser si have frem. Det gælder også dig, hvis du kommer til øen - så er det bare at kontakte Lisbeth.

Lisbeth er i øvrigt selv en meget aktiv haveblogger, og tager så flotte billeder, så find hende også på Høneballehaven her


Selv om vejrudsigten stod på gråt og regn, var her alligevel som så ofte sol og blå himmel. Og det her træ stod som en hel skulptur op med den blå himmel og med masser af livlige fuglestemmer derfra.

Jeg har ikke selv tjek på ret mange navne på træer, planter og blomster - men jeg lover, at det har Lisbeth i den grad. Det er imponerende, som hun kan fortælle og huske alle navne.


Et kig i starten af rundvisningen - her er masser af rhododendron i alverdens farver. De fleste står med kæmpestore knopper klar til at springe ud i et farveorgie - det kan være jeg må en tur tilbage, når de gør det om ikke så længe.


En enkelt hvid busk var i fuldt flor og her er bare så meget at kigge på allevegne, så øjet og sanserne udfordres hele tiden..


Sådan en fin lille hvid stenbedsblomst og tulipaner i blomst mange steder i haven...


Smukke bølgede kanter på bedene, som alle er holdt utroligt flot. Der må ligge mange timers lugning på knæ bag disse her. Og en græsplæne som der godt nok ikke er mange mælkebøtter i i forhold til min egen! Jeg fik at vide, at mælkebøtterne står Lisbeths mand for:-)


Mere udsyn og skygge i denne del af haven ..


Jeg elsker magnolietræer - og den her er så smuk med de kæmpestore blomster med hvid og lyserød. Lisbeth fortalte, at denne her sort næsten er den eneste slags på Samsø, fordi en nu lukket planteskole solgte netop denne slags. Mit eget lille bitte træ er nu en helt anden type blomst


Masser af sirligt holdte bede fyldt med alverdens stauder og planter - her er en diversitet, der imponerer


En skøn pavillion som bruges aktivt særligt her i foråret, hvor det ikke endnu er for varmt at være der. Og hyggelige hvile og hyggepladser flere steder i haven ..


Udsigt ud over åbne skrænter og hele haven indhegnet så de to små hunde kan løbe frit omkring..


Kig op til huset og den gamle vuffer kom med på billedet - den lille nye hvalp spurtede så meget omkring at den ikke kom med på fotoet:-)


Endnu en siddeplads og et lille vandhul med andre slags planter..


Og se så lige her - haveguf, der vil noget. Jeg var så heldig at få adskillige potter med hjem til min pænt tomme have. Jeg ønskede mig sådan lyserøde høstanemoner, så nu skal der laves et nyt lille bed op mod min veranda. Og jeg fik også andre hvide, lyserøde og vist gule blomster. Jeg er meget taknemmelig, nu er det vist på sin plads at jeg får bagt en kage til Lisbeth i næste uge som tak :-) Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Tak for besøget og den fine omtale af min have, det er jeg rigtig glad for. Du er helt sikkert velkommen til at komme igen, når der er mere, som blomstrer i løbet af ca. 14 dage.
  Jeg har fået en idé, jeg vil gerne have kagen til gode til jeg har åben have d. 30. maj, så kan folk komme her og smage din gode kage. Jeg har nemlig ikke tid til at bage kage, når der snart kommer forhåbentlig mange gæster.
  Kh Lisbeth
  PS der er åben have fra 13-16, så kan du være med og hygge om gæsterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Selv mange tak - det er da en super idé med kagen til din åben-have-dag:-) Det er hermed en aftale. Kh Marianne

   Slet
  2. God aftale - tak for den :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Jeg kom lige forbi.
  Mange gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. Hvor herligt at bloglivet kan nydes på kryds og tværs af interesser. Og selvfølgelig skal du besøge Lisbeths smukke have igen, når der er mere der blomstrer. Desværre kan jeg ikke komme den 30. maj til åben have, men på en eller måde skal jeg altså over på den ø i denne sommer!!
  Tak for turen til fru Høneballe. :o)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...