Sidevisninger i alt

lørdag den 25. april 2015

Lige et øjeblik:-)

Når man er øbo, er det sundt og godt at "komme af øen" med jævne mellemrum, og det var lidt længe siden for mit vedkommede. Den sidste uge har til gengæld budt på ture til både Sjælland og Jylland, og dermed fik jeg sejlet med de nye færger til begge sider for første gang og det var en sand fornøjelse. Der er noget udvidende over at bo i hjertet af Danmark og kunne nå jer andre til begge sider:-)

Nu er jeg tilbage i freden og mærker hvordan vejrtrækningen automatisk er roligere og dybere her. Storbyen før i tiden stressede min sjæl meget mere end jeg var klar over dengang. Her mærker jeg min sande sunde kerne, så min ånd får plads til at vokse og gro - at være i tæt kontakt til naturen er essentielt og grundlæggende - det vidste jeg bare ikke!


Den ansigtsløftede færge Kanhave som nu besejler Ballen-Kalundborg - som gående passager kommer du hertil for bare 106 kr - og 2. gang du kommer for bare 53 kr.


Sjælland stod på besøg hos bl.a hende her og vi fik spillet mange spil og tog et par heftige pudekampe! Og så selvfølgelig samvær med et par af de bedste gamle veninder på sydsjælland:-)


Hjemme igen står haven for skud - her er allerede lagt en hel del timer, selv om det kun er starten. De første sommerblomster er sat i krukker og hvilken kvinde elsker ikke masser af blomster. Der skal mange til i en have før det ser ud af noget!


Alle højbede er renset og gjort klar og der er sået nye urter. Lanternerne er nypudsede og klar med levende lys til den første lune forårsaften ude. Igen i år skal alle fliser have en stor tur med højtryksrenseren - det er åbenbart fast arbejde hvert forår, har jeg fundet ud af.


Persille og purløg fra sidste år er allerede kommet godt frem igen. Jeg har ladet mig fortælle, at persille er 2 årigt, så nu er der tyndet ud i den og sået lidt nyt, sådan at der hele tiden er friske forsyninger. Jeg bruger meget persille, og nu hvor jeg er begyndt at juice alt muligt, så skal der helt sikkert også persille i juicen inden længe.


Masser af timian, og både estragon og vist nok citronmelisse er godt på vej op over overfladen


Sidste sommer blev jeg så skuffet over at nogle af de frø, jeg havde spiret, viste sig at være 2 årige - dvs ingen blomster i dem sidste år, men de er nu sat i lidt mere lige rækker og jeg glæder mig til at se, hvad for nogle blomster, der viser sig ...


Jeg elsker magnolietræer. Og se lige mit baby-træ her - jeg fik det i gave sidste forår af en veninde, som ikke engang vidste at det er mit yndlingstræ. Så nu blomster det fine lille bitte træ for første gang og det bliver sjovt at se det vokse


Mit lille æbletræ er nu to år gammelt - det havde 4 æbler sidste sommer:-) Spændende hvor mange det får i år


Et af sommerprojekterne er at få lavet bålpladsen færdig - den blev lagt sidste sommer, men nåede ikke at komme i brug.


I efteråret lagde jeg løg fra påske- og pinseliljer og de er nu kommet frem for første gang også. Her langs buskene skal der helt sikkert lægges mange flere løg, så det kan blive meget flottere næste forår. Der var jo stort set ingen blomster i haven, da jeg købte huset, så jeg er startet helt fra bar bund og det tar' tid

Jeg ser for mig at her er helt tætpakket med mange slags forårsblomster ....


En solsort har været så venlig at flytte ind under taget på min carport. Den flyver væk hvergang jeg tar' bilen, men jeg håber sandelig den bliver boede med sine unger ... det er ikke verdens flotteste rede, men bare den har det godt :-)


Klar til en bog i formiddagsolen ....


Bænken, som var ny og blev malet sidste år, skal åbenbart allerede igen ha' en gang ny maling!


Blomsten her fik jeg af venner, som flyttede herfra og plantede masser af lyng og så denne her hos mig - den glæder jeg mit til at se, hvordan ser ud. Hvis du har et bud på, hvad det er for én, hører jeg det gerne:-)


Det lille pæretræ har fået blomster nu - første år gav det virkeligt mange fantastiske pærer, og sidste år kom der ikke ret mange. Håber på et rigtig godt pære-år:-)


Sol, sol kom igen - solen er vores bedste ven :-)


Et andet af projekterne denne sommer er maling af verandaen, som jeg vil have helt hvid ... det skal snart igang!


Verandaen skal også højtrygsspules inden den for alvor skal tages i brug meget snart - hyder og puder skal vaskes og gøres klar - det blir en skøn lang sommer med masser af dejlige feriegæster


Den lille hvide blomst har jeg ikke set før, ved ikke hvad den hedder, men synes den er rigtigt sød ...


Spanske marguritter i en rusten beholder - man må godt være lidt rusten i det :-) Rigtig god weekend til jer alle Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Tusind tak for skøn rundtur i din have. Det er så livsbekræftende og dejligt at se sin nye have gro til.
  Natur og stilhed er lise også for min sjæl.
  Fortsat rigtig god weekend.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - hvor er det dejligt, du er begyndt at læse med her, det er jeg glad for. Jeg har jo boet i lejlighed i storbyen stort set hele mit voksne liv, så jeg anede NUL om haver og blomster, da jeg flyttede ind her for et par år siden. Så alt skal erfares fra ny og det må komme stille og roligt hen ad vejen med flere farver i haven.
   Ja, det er så skønt at rode i jorden og se det vokse, den stille lykke i hverdagene.
   Mange tak for hilsen
   KH Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne
  Den ukendte plante er en klatrehortensia.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth - jeg håbede faktisk du lige læste med her denne gang, da jeg bare vidste du kunne se hvilken blomst det er:-) Jeg må slå den op, så jeg kan se hvordan den blir. De findes måske i mange farver?
   Tak og rigtig god weekend
   KH Marianne

   PS: Ved du ligefrem også hvad den lille hvide blomst i min potte på havebordet er for en?

   Slet
 3. Hvor ser det hyggeligt ud :-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...